Μέγαρα: «Είχε ξαναπάει το παιδί στην Εντατική, το χτύπαγε αυτός» λέει η γιαγιά του 4χρονου – Η καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία για την υπόθεση κακοποίησης του 4χρονου αγοριού, στα Μέγαρα. Το παιδάκι δίνει μάχη για την ζωή του στην Εντατική του Παίδων, ύστερα από τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τον σύντροφο της μητέρας του.

Η γιαγιά του 4χρονου αποκαλύπτει πως το παιδί «είχε ξαναπάει στην Εντατική». Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, η γιαγιά του αγοριού είπε αρχικά: «Δεν έδειχνε τίποτα μπροστά, όταν το έπαιρνε βλέπαμε μελανιές στο λαιμό, στα μούτρα, “πού χτύπησε” έλεγα, “το παιδί έπεσε, χτύπησε με τα αδέλφια του στις κούνιες”, έλεγαν. Ψέματα. Το χτύπαγε αυτός το παιδί. Αυτός το έχει ξαναχτυπήσει στη Λαμία το παιδί, έτσι λένε, είχε ξαναπάει στην εντατική. Το χτύπαγε, δεν ξέρω για ποιον λόγο τώρα, τι έγινε δεν ξέρω».

Σύμφωνα με την γιαγιά: «Η κόρη μου έλειπε, δεν ήταν εκεί. Δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι, γιατί την είχε στη Λαμία λένε και δεν την άφηνε την κοπέλα να βγει έξω. Έχει βάλει προστασία ο εισαγγελέας για τα παιδιά και γι’ αυτήν και ότι τον ψάχνουν».

Σημειώνεται πως το 4χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε για 3η φορά σε νοσοκομείο από τα χτυπήματα του πατριού του, αυτή τη φορά σε κρίσιμη κατάσταση. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Παίδων. «Φέρει σοβαρά τραύματα, σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι σε σοβαρή κατάσταση, μετά από δύο-τρία 24ωρα θα ξέρουμε την εξέλιξή του, αλλά η κατάστασή του είναι κρίσιμη», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

 

Η θεία του 4χρονου: «Το χτύπησε, λένε ότι το έκαψε με την πετσέτα στο πρόσωπο»

Στο Mega μίλησε και η θεία του 4χρονου αγοριού. «Το χτύπησε, το έκαψε λένε με την πετσέτα στο πρόσωπο», αναφέρει και καταγγέλλει πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άνθρωπος αυτός σήκωνε χέρι στο παιδί, αλλά και στην υπόλοιπη οικογένεια.

«Είχε ξανά γίνει πάλι, το είχανε πάει πάλι στο νοσοκομείο. Το χτύπαγε, είχαμε δει είχε σημάδια στο λαιμό, στο κεφάλι είχε χτύπημα. Χτυπούσε και τη μητέρα και την είχε κλειδωμένη στο σπίτι», λέει η θεία του αγοριού.

Η καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», πριν από δύο ημέρες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εκπομπή, δύο ημέρες πριν από το περιστατικό (στις 8 Ιανουαρίου) το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε μία ανώνυμη καταγγελία. Στο τηλεφώνημα γινόταν αναφορά ότι τα παιδιά μέσα στο σπίτι κακοποιούνταν και ήταν παραμελημένα.

Σύμφωνα με την οικογένεια του παιδιού, είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί ξανά μετά από κακοποίηση και τότε τους μετέφερε στο νοσοκομείο η θεία του.

«Εμείς κάναμε ολόκληρη φασαρία εδώ στη Λαμία γι’ αυτό το μωρό, όλοι είχαν μαζευτεί εκεί στο σπίτι να κυνηγήσουν αυτόν, μέχρι η αστυνομία είχε πάει εκεί. Μία φορά πήγα μαζί της, την πήγα εγώ στο νοσοκομείο, είχα κρατήσει το παιδάκι εδώ στο πάρκο», ανέφερε η θεία του 4χρονου παιδιού.

Αυτή τη φορά, στο νοσοκομείο βρίσκονται και τα υπόλοιπα ανήλικα αδέλφια του, το ένα επίσης τραυματισμένο. «Τα άλλα τα παιδάκια απ’ ό,τι έμαθα είναι το χέρι του βγαλμένο, τα έχουνε λέει στο νοσοκομείο και αυτά», λέει η θεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια, κάτι που δεν πρόλαβε να γίνει.

 

Σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος

Το παιδί βρίσκεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα επόμενα τρία 24ωρα είναι κρίσιμα για τη ζωή του παιδιού, για την  εγκεφαλική λειτουργία αλλά και για την εν γένει λειτουργικότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έβαλε φωτιά σε μία πετσέτα και του την πέταξε με αποτέλεσμα το παιδί να φέρει βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο ενώ μάλιστα, φέρεται να το χτύπησε σε κάποια γωνία.

Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε πως ο δράστης της είχε πει πως πρόκειται να της σκοτώσει ένα παιδί καθώς, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, «την είχε άχτι».

Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι τον Οκτώβριο του 2023 η μητέρα κατέθεσε μήνυση σε βάρους του 23χρονου στο ΑΤ Λαμίας για να καταγγείλει πως η ίδια αλλά και το τριών ετών παιδί της είχαν πέσει θύματα ξυλοδαρμού.

Η αστυνομία της πρότεινε να πάει στον ιατροδικαστή για να επιβεβαιωθούν τα τραύματα, αλλά η ίδια δεν πήγε καθώς φοβήθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ