Μεγάλη ζήτηση για το Green Pass – Πόσα έχουν εκδοθεί έως σήμερα – ΒΙΝΤΕΟ

Περίπου 1.150.000 πολίτες έχουν κατεβάσει έως σήμερα είτε από το gov.gr ή μέσα από τα ΚΕΠ το green pass και κάνουν χρήση του όπως τόνισε ο Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1, “τα μέτρα είχαν ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Εμείς ήμασταν εδώ και πάρα πολύ καιρό έτοιμοι με το green pass, με τις διαδικασίες που χρειάζονται. Mέσα από το κινητό κάνει κάποιος την αίτηση εφόσον έχει εμβολιαστεί, νοσήσει, έχει διαγνωστικό τεστ και κατεβάζει στο κινητό ή σε χαρτί το πιστοποιητικό. Ο κόσμος ήταν προετοιμασμένος ήδη και φαίνεται και από τα νούμερα από την έκταση του Green Pass. Μέχρι σήμερα είναι γύρω στους 1.150.000 πολίτες έχουν κατεβάσει είτε από το gov.gr ή μέσα από τα ΚΕΠ έχουν κατεβάσει το Green Pass και κάνουν χρήση».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί αναμένεται να κατεβάσουν το Green Pass σύντομα μια και θα τους χρειαστεί για τις δραστηριότητες τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εφαρμογή του voucher των 150 ευρώ, με την έκδοση του freedom pass στην ηλικιακή ομάδα 18 – 25 ετών, ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι με αφορμή αυτό το κίνητρο για την παρότρυνση του εμβολιασμού έχει δοθεί μια ώθηση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. «Ο αριθμός των 900.000 νέων που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν είναι καθόλου μικρός. Φαίνεται ότι έχει δοθεί μια δυναμική σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Την τελευταία εβδομάδα είναι περίπου 350.000 ραντεβού που έχουν κλειστεί».

Ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι ο στόχος για να φτάσουμε τείχος ανοσίας στο 70 – 80% στα τέλη Αυγούστου εξακολουθεί να είναι εφικτός.

Στις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει η νέα εφαρμογή για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ψυχαγωγίας, μέσω της οποίας θα κάνουν έλεγχο στους πελάτες. «Εντελώς δωρεάν θα μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή σε κινητό για να κάνουν τον έλεγχο. Δεν έχει υπάρξει οδηγία για έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τους υπαλλήλους των καταστημάτων. Αν υπάρξει τέτοια σκέψη θα είμαστε έτοιμοι να την υλοποιήσουμε και εμείς», ενώ ξεκαθάρισε ότι έλεγχος για την ταυτοπροσωπία θα γίνεται στα καράβια.

Τι δήλωσε για την προσέλκυση επενδύσεων

Τέλος, ο Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε και για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από ξένες κινηματογραφικές εταιρείες να γυρίσουν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στη χώρα μας. «Έχουμε βελτιώσει τα χρηματοδοτικά κίνητρα και βλέπουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους παραγωγούς. Μέσα στο καλοκαίρι θα κάνουμε κάποιες επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις για να κάνουμε ακόμα πιο απλό το πλαίσιο των κινήτρων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ