Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς του Αυγούστου – Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Αυγούστου. Η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου είναι αυξημένη από το πρωί της Κυριακής (6/8), όπως και στον σταθμό των ΚΤΕΛ αλλά και τις εθνικές οδούς, απ’ όπου αναχωρούν οι εκδρομείς για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Χιλιάδες είναι οι επιβάτες που αναχωρούν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά με 68 πλοία προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Τα πλοία φεύγουν με πληρότητα που ξεπερνά το 90% και σε πολλές περιπτώσεις φθάνει ακόμη και το 100%, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα την Κυριακή από το λιμάνι του Πειραιά προγραμματίζονται 68 δρομολόγια με 23 απ’ αυτά προς τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και 45 προς Αργοσαρωνικό, ενώ εκτιμάται πως θα ταξιδέψουν 26.417 επιβάτες.

Σημειώνεται πως χθες πραγματοποιήθηκαν 62 δρομολόγια από τον Πειραιά: 25 για τα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 37 προς Αργοσαρωνικό, ενώ ο αριθμός των ταξιδιωτών ανήλθε σε 35.165 άτομα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα 12 δρομολόγια προς Κυκλάδες και 6 προς Μαρμάρι, ενώ από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 9 δρομολόγια.

Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ

Κοσμοσυρροή και στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι εκδρομείς που προτιμούν να αποδράσουν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ από την πρωτεύουσα.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής, 58.454 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Το ίδιο χρονικό διάστημα από τα διόδια Αφιδνών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας έφυγαν 36.211 οχήματα.

Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ