Μαστροπεία ανηλίκων: Δύο νέες συλλήψεις για την υπόθεση

Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί μία 26χρονη που κατηγορείται για μαστροπεία επειδή έβαλε στο κύκλωμα ένα κορίτσι άνω των 15 ετών. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 64χρονος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη 15 ετών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. την Παρασκευή (12/1)

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, τρία (3) άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Πρόκειται για γυναίκα 31 ετών και δύο άνδρες 33 και 55 ετών, που κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για μαστροπεία σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, σε βάρος προσώπου νεοτέρου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων καθώς και ακόμη έξι (6) ατόμων. Ειδικότερα:

  • η 31χρονη, από αρχές του 2022, εξωθούσε ανήλικη στην πορνεία, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος,
  • ο 33χρονος, στα μέσα Απριλίου 2023, ανάρτησε φωτογραφίες της ανωτέρω ανήλικης και μίας επίσης ανήλικης σε ιστότοπο, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον -10- ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, και
  • ο 55χρονος, το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2023, συνευρέθηκε ερωτικά στην οικία του με την πρώτη ανήλικη και ακόμη μία, έναντι χρηματικού ποσού, ενώ κατά το ίδιο διάστημα και προγενέστερα προέβη σε όμοιες πράξεις με τις εν λόγω ανήλικες, τόσο από κοινού όσο και με καθεμία ξεχωριστά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστήριων καθώς και ένα αεροβόλο όπλο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η καταγγελία που ξετύλιξε το κουβάρι

Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα μιας εκ των δύο ανηλίκων, ανακάλυψε πως η ίδια της η κόρη είχε πέσει θύμα κυκλώματος μαστροπείας και το κατήγγειλε τον Αύγουστο στην αστυνομία.

«Η μάνα της αφού έμαθε για την κόρη τι κάνει και τι γίνεται κι ερχότανε εδώ πέρα και καθότανε και κοιμότανε στην αδελφή μου, την φιλοξενούσε η αδελφή μου, νόμιζε ότι όλα τα κάνει η αδελφή μου», λέει ο αδελφός της 31χρονης.

Όπως λένε οι γείτονες της «Λορέλας» στον Κολωνό, αρκετές φορές το καλοκαίρι έβλεπαν πανάκριβα αυτοκίνητα να φτάνουν έξω από την πολυκατοικία της και να αφήνουν ανήλικα κορίτσια. «Άκουγα φασαρίες, μικρά παιδάκια, ένα αυτοκίνητο μαύρο γύρω στις 6.30 γύρναγε με μουσική τέρμα. Βγαίνανε στα μπαλκόνια, φώναζε κάποιος στο δεύτερο εδώ. Έχουν κάνει και μηνύσεις».

Από την δικογραφία προκύπτει η διαστροφική εμμονή κάποιων ανδρών να συνευρίσκονται με ανήλικα κορίτσια. Συγκεκριμένα, ένας 64χρονος από το Ψυχικό φαίνεται να είχε πάνω από 20 συνευρέσεις με ανήλικη σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στα Εξάρχεια, ενώ μάλιστα πλήρωνε ακόμα και 200 ευρώ για κάθε ραντεβού.

Εντύπωση προκαλεί ακόμα ένα ραντεβού μίας ανήλικης, η οποία συνευρισκόταν με δύο άνδρες. Ο ένας πλήρωνε 150 ευρώ τη φορά και ο άλλος αντί για χρήματα, της έκανε ένα τατουάζ για κάθε συνεύρεση που είχαν. Η ανήλικη συνευρέθηκε με αυτούς τους δύο άνδρες τουλάχιστον 10 φορές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ