Καιρός: Έρχεται χιονιάς με θυελλώδεις βοριάδες και κρύο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Μετά το τσουχτερό κρύο του Σαββατοκύριακου ο καιρός της εβδομάδας αρχίζει με συννεφιές, τοπικές βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας. Ο καιρός θα θυμίζει ξανά άνοιξη την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου στην Αττική η θερμοκρασία ενδέχεται να φτάσει την Παρασκευή στους 19-20 βαθμούς. Ωστόσο το ερχόμενο Σάββατο φαίνεται πως η θερμοκρασία πέφτει ξανά και έρχονται και χιόνια.

Καιρός: Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας – Αναλυτικά η πρόγνωση

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται νέος χιονιάς, διευκρινίζοντας πως αυτή την εβδομάδα «βρίσκεται σε εξέλιξη θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αλγερίας προς τη χώρα μας, η οποία θα κορυφωθεί το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή και θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 8 – 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του Facebook αναφέρει: «Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν όλο και περισσότερο ότι το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ( 20-22/1) έρχεται νέος χιονιάς, με θυελλώδεις βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας, παγετό, κρύο και χιόνια.

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«H εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από την Αλγερία και τελειώνει με σκανδιναβικό ψύχος!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Μετά τα κρύα και τα χιόνια βρίσκεται σε εξέλιξη θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αλγερίας προς τη χώρα μας , η οποία θα κορυφωθεί το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή και θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 8 – 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Επίσης, οι ισχυροί νοτιάδες θα κουβαλήσουν αφρικανική σκόνη και υγρασία. Οι πιο πολλές βροχές θα σημειωθούν τη Δευτέρα 15/1 και την Τρίτη 16/1 κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ τα λίγα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά. Το βίντεο παρουσιάζει μια πρώτη εκτίμηση της ανόδου της θερμοκρασίας σε 5 περιοχές.

Επίσης τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν όλο και περισσότερο ότι το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ( 20-22/1) έρχεται νέος χιονιάς, με θυελλώδεις βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας, παγετό, κρύο και χιόνια.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα φαίνεται να είναι η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το Πήλιο και νοτιότερα όπως η Εύβοια, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα και η Αρκαδία.

Τα επόμενα 24ωρα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη αυτής της ψυχρής εισβολής”.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-01-2024

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και στα κεντρικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νότια πελάγη 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα βόρεια από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 00 (μηδέν) έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 04 έως 17 και στη νησιωτική χώρα από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-01-2024

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Ελλάδα και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-01-2024

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-01-2024

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ