Μαρτυρίες στο enikos.gr για την φωτιά στην Ρόδο – «Η καταστροφή είναι μεγάλη»

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στην Ρόδο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες απειλεί οικισμούς στο νησί. «Είναι μία δύσκολη κατάσταση ακόμα, νότια και δυτικά του χωριού Απολλώνα, στον δρόμο όσοι γνωρίζουν που πηγαίνει προς Έμπωνα έχει επέλθει μεγάλη καταστροφή», δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων του νησιού, Γιώργος Ποκκιάς.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Εναέρια πετούν αλλά όχι αρκετά, θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί βάρος», τόνισε στις δηλώσεις του.   Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος, Μανώλης Παπάζογλου, που ζει και εργάζεται στο νησί, μας είπε ότι: «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη δυστυχώς το μέτωπο μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και με συνεχείς αλλαγές της κατεύθυνσης του ανέμου».

Επιπλέον, τόνισε πως: «Με το πρώτο φως της ημέρας και που άρχισαν και τα εναέρια μέσα τα τρία καναντέρ και τα τρία ελικόπτερα να κάνουν τις ρίψεις νερού άλλαξε η φορά του ανέμου και πήγε προς Προφήτη Ηλία. Οπότε καίγεται το παρθένο δάσος του Προφήτη Ηλία, υπάρχει μεγάλη καύσιμη ύλη γιατί είναι παρθένο δάσος και πολύ δύσβατο.»

Το 112 έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους των οικισμών Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά στον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία για εκκένωση. Επίσης, εντολή για εκκένωση δόθηκε και για ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή.

Τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής καταβάλλουν από το βράδυ της Τρίτης υπεράνθρωπες προσπάθειες να φτάσουν σε όλα τα σημεία και να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Δείτε το βίντεο που είναι τραβηγμένο από το ελικόπτερο Chinook της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο επιχειρεί στη Ρόδο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ