Μαρτυρία μετανάστριας στον Έβρο: Οι Τούρκοι μας χώρισαν και μας έσπρωξαν σε δύο νησιά

«Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές». Αυτή είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας από τους 38 συνολικά μετανάστες οι οποίοι είχαν βρεθεί σε νησίδα στον Έβρο επί τουρκικού εδάφους και τελικά βρέθηκαν επί ελληνικού εδάφους.

Η Μπάιντα, μέλος της ομάδας των μεταναστών είπε, σύμφωνα με το Channel 4, ότι οι Τούρκοι τούς έσπρωξαν δύο φορές σε νησίδες στον Έβρο, διαχωρίζοντάς τους μάλιστα «σαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα».

Όπως τόνισε: «Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μάς έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις της μετανάστριας έχουν καταγραφεί και από τις ελληνικές Αρχές, αφού από τη στιγμή που οι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, οργανώθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης και μεταφέρθηκαν, αρχικά, στο Προανακριτικό Κέντρο Αλλοδαπών στον Έβρο ώστε να διαπιστωθεί ο χρόνος και ο τρόπος της μετακίνησής τους και μετά στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Στο ΚΥΤ Φυλακίου πήγε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως ότι από τις καταθέσεις των μεταναστών που εντοπίστηκαν στον Έβρο, προκύπτει ότι οι τουρκικές Αρχές τους συνέλαβαν επίσημα και δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το Διεθνές Δίκαιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ