Μηταράκης από Έβρο: Με την απειλή βίας η Τουρκία έσπρωξε τους 38 μετανάστες στην Ελλάδα

Για την υπόθεση με τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο έκανε δηλώσεις ο Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι «κατά δήλωσή τους για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14 Αυγούστου. Κρύφτηκαν για μία ημέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές Αρχές, αμέσως κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε εδώ στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη και είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα η οποία είναι εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη «από τις καταθέσεις τους προκύπτει ότι σπρώχθηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές. Τους συνέλαβαν εντός Τουρκίας και δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το Διεθνές Δίκαιο. Η τουρκική ακτοφυλακή τούς έφερε στην όχθη του Έβρου «και με απειλή χρήσης βίας, τους πίεσε να έρθουν  προς την Ελλάδα».

Για το πεντάχρονο παιδί που έχασε τη ζωή του, ο υπουργός τόνισε πως το τραγικό περιστατικό συνέβη σε τουρκικό έδαφος και πως η ελληνική πλευρά θα κινηθεί μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρούς Ημισελήνου, «ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ