Μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ: Η παρέα του Φύσσα ήταν αμυνόμενη

Η παρέα του Παύλου Φύσσα ήταν αμυνόμενη, κατέθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, που καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως η ομάδα των χρυσαυγιτών που βρισκόταν έξω από το “Κοράλλι”, ήταν αυτή που είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην παρέα του μουσικού ενώ και κατά την εξέτασή του επανέλαβε, πως του είχε κάνει εντύπωση η πειθαρχία που είχαν τα συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα ο μάρτυρας κατέθεσε την εκτίμησή του, πως ο Γιώργος Ρουπακιάς προέβη στην πράξη του, σε βάρος του μουσικού, “για να ανέβει ιεραρχικά στην οργάνωση”.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει, ώστε να διευκρινιστεί ο λόγος που ο μάρτυρας, μετά το έγκλημα σε βάρος του Φύσσα, μετακινήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού που υπηρετούσε, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως ανέφεραν, με αφορμή την παρουσία του στο τραγικό περιστατικό, διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος και ζήτησαν από το δικαστήριο να εξασφαλίσει τα σχετικά έγγραφα “για να μπορεί η υπεράσπιση να αξιολογήσει την κατάθεση του μάρτυρα”. Ο μάρτυρας αμέσως μετά τη δολοφονία, είχε καταθέσει στην υπηρεσία του αναφορά “σχετικά με τα περιστατικά της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα”.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή στο Εφετείο.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το χτύπημα στον Φύσσα ήταν ανθρώπου εκπαιδευμένου

Η απάντηση της οικογένειας του Φύσσα στον Τζήμερο

Η συγκλονιστική κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα για τη βραδιά της δολοφονίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ