Μάριος Παπαγεωργίου: Ο Καναδός ερευνητής και το «Φως στο Τούνελ» που άναψαν το φως

Ήταν 9 Αυγούστου του 2012 όταν ο 26χρονος τότε Μάριος Παπαγεωργίου βρήκε βασανιστικό θάνατο στα χέρια των απαγωγέων του.

Έντεκα χρόνια μετά οι εξελίξεις στην υπόθεσή του είναι ραγδαίες και δικαιώνουν την έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και του Καναδού ερευνητή που είχε ορίσει τελευταία η οικογένεια του.

Η λεπτομερής και επίμονη έρευνα της εκπομπής και του ερευνητή άνοιξε έστω και με καθυστέρηση ετών το δρόμο των νέων ενταλμάτων και συλλήψεων.

Δύο άνδρες 53 και 54 χρόνων αντίστοιχα, συνελήφθησαν ήδη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και αρπαγή κατά συναυτουργία.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ως μέλη της πρώτης ομάδας του «εγκεφάλου» που παρέμενε τόσο καιρό ασύλληπτη.

Ο 54χρονος είναι ο ιδιοκτήτης του μικρού Βαν που αναφέρουν στις συνομιλίες τους τα μέλη της συμμορίας. Ένα κόκκινο FIAT DOBLO με το οποίο μετέφεραν κάρβουνα στην περιοχή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών. Με αυτό φαίνεται πως μετέφεραν και την σορό του Μάριου για να την εξαφανίσουν.

Το μοιραίο λάθος του, σύμφωνα με τις Αρχές, έγινε στην προσπάθεια να καλύψει τα ίχνη του. Τον Απρίλιο του 2021 και ενώ ένιωθε την καυτή ανάσα του νόμου φέρεται να πυρπόλησε το φορτηγάκι αυτό στην οδό Ηρακλειδών, στα Πετράλωνα.

Ο 54χρονος θεωρείται ο πιο «σκληρός», αφού ακόμα και όταν συνελήφθη έξω από την εργασία του με το σχετικό ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον Ανακριτή, αρνήθηκε να δώσει το παραμικρό στοιχείο στους αστυνομικούς, ακόμη και το τηλέφωνό ή την διεύθυνση κατοικίας του.

Ένα ακόμη πρόσωπο, ο εν ενεργεία αστυνομικός γιος του «εγκεφάλου», εμφανίστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές συνοδεία δικηγόρου και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί για την ίδια βαριά κατηγορία.

Πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» αναφέρουν ότι για την υπόθεση εκκρεμούν τρία εντάλματα ακόμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ