Μάνος Δασκαλάκης: Κίνητρο της κατηγορουμένης ήταν η διεκδίκηση και μετά η εκδίκηση – Τι είπε για την κεταμίνη

Ένα διαρκές «σφυροκόπημα» ερωτήσεων δέχεται από το πρωί ο Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του, Τζωρτζίνας για τον οποίο κατηγορείται η εν διαστάσει σύζυγός του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με την εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη από τον Αλέξη Κούγια συνεχίζεται σήμερα η δίκη

Ο κ. Δασκαλάκης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η κατηγορούμενη σκηνοθέτησε την αιφνίδια ασθένεια της πρωτότοκης κόρης τους, τον Απρίλιο του 2021 για να τον εκδικηθεί επειδή είχε φύγει από το σπίτι.

Όπως είπε ο Μάνος Δασκαλάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Κούγια, το κίνητρο της κατηγορουμένης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση και στη συνέχεια η εκδίκηση.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου άρχισε την εξέταση του μάρτυρα από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο.

Ο μάρτυρας είπε ότι η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο με την μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της το περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο. Μάλιστα ο μάρτυρας είπε πως τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, του έστειλε μία φωτογραφία λέγοντάς του πως έκανε εμετό, ωστόσο δεν φαινόταν κάτι τέτοιο.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ρωτήθηκε για την κεταμίνη και απάντησε ότι «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πότε, πώς και σε ποιο δωμάτιο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου και στη συνέχεια του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» δόθηκε η κεταμίνη στο παιδί από την μητέρα του, αλλά γνωρίζω τα όσα αναφέρει το βούλευμα παραπομπής της κατηγορούμενης σε δίκη».

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι ο ένας ένορκος αντικαταστάθηκε από την πρώτη αναπληρωματική ένορκο λόγω προσωπικού  κωλύματος υγείας.

Αλέξης Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει το βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ. Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.

Αλέξης Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Μ. Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Αλ. Κούγιας: Είναι τιμή σας που το λέτε. Πώς υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Αλ. Κούγιας: Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες σας.

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Αλ. Κούγιας: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο το βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ