Μάνος Δασκαλάκης: Έμαθε για το πόρισμα από την τηλεόραση – Οι επόμενες κινήσεις του

Ο Μάνος Δασκαλάκης παρακολουθεί τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό μέσω των καναλιών, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής το “Πρωινό” του ANT1. Μιλώντας με άτομο από το στενό περιβάλλον του, πριν αρχίσει η κατάθεση της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, στην ΓΑΔΑ, είναι πικραμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο δικηγόρος του τον έχει συμβουλεύσει να μην κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Άκουσε για το πόρισμα από την τηλεόραση, αλλά θέλει επίσημα να το λάβει στα χέρια του και όχι από διαρροές στην τηλεόραση και τις εφημερίδες. Μετά, θα δει πώς θα κινηθεί μαζί με τον δικηγόρο του.

Η μεγάλη απορία του Μάνου είναι γιατί οι ιατροδικαστές δεν του είχαν πει όλα αυτά τα πράγματα που εντόπισαν ο κ. Καρακούκης και ο κ. Καλόγρηας. “Αν του είχαν πει τις υποψίες που είχαν νωρίτερα πριν χαθεί η Τζωρτζίνα, ίσως είχε σωθεί” αυτό ανέφερε πρόσωπο στο στενό περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη.

Τσαντίρης: Θα υπάρξει έρευνα για το αρχικό πόρισμα ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων

Για παράλληλη έρευνα που εξελίσσεται σχετικά με το αρχικό πόρισμα ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων για τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα έκανε λόγο ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Γιώργου Χουδαλάκη, Γιάννη Μιχελάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη, ο κ. Τσαντίρης υποστήριξε ότι «θεωρώ ότι υπάρχει ή θα υπάρξει μια παράλληλη έρευνα που εξελίσσεται για το πόρισμα των ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων για τις αρχικά λάθος διαγνώσεις και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αναζητηθούν και εξηγήσεις. Αυτή η υπόθεση έχει αρκετό ορίζοντα ακόμα».

Όπως τόνισε ο έμπειρος ιατροδικαστής, «πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση. Έχουμε τρεις θανάτους που πλέον αποδίδονται χωρίς καμία αμφιβολία σε εγκληματική πράξη και έχουμε άλλα γεγονότα να διερευνηθούν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρώτο παιδάκι αρχικά είχε ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια και πλέον κρίθηκε ότι είναι ασφυξία. Η ηπατική ανεπάρκεια δεν προέκυπτε από το ιστορικό νοσηλείας, από τα έγγραφα, από τις ίδιες τις καταθέσεις. Εκεί υπάρχει ίσως κάτι στην ερμηνεία. Είχε διασωθεί όμως βιολογικό υλικό ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες επανεξετάσεις, διενεργήθηκαν άλλες εξετάσεις, αποκλείστηκαν άλλα αίτια, ολοκληρώθηκε ο γονιδιακός έλεγχος. Δεν είναι η πρώτη φορά που και στο εξωτερικό ένα τέτοιο συμβάν «μαρτυρείται» σε μεταγενέστερο στάδιο».

Πάτρα

Ο κ. Τσαντίρης συμπλήρωσε ότι «στο δεύτερο παιδάκι δεν έκανε τη διάγνωση της αγενεσίας φλεβοκόμβου ιατροδικαστής, αλλά παθολογοανατόμος. Μια διάγνωση που έως και προχθές δεν είχε αμφισβητηθεί. Είχε αρχίσει μια πολύ μεγάλη συζήτηση μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού. Δεν υπήρχε όμως επίσημη διαφορετική εκδοχή, τώρα τέθηκε, οι ανακριτικές Αρχές τώρα έδωσαν εντολές οπότε τώρα έρχεται το συμπέρασμα περί βίαιου ασφυκτικού θανάτου».

«Η Μαλένα είχε ένα βαρύ νόσημα, εμφανίστηκε στο νεκροτομικό τραπέζι με εξωτερικές κακώσεις που δεν ήταν τόσο σοβαρές ώστε να προκαλέσουν θάνατο από μόνες του. Ο ιατροδικαστής μπορεί να έδωσε μια δική του ερμηνεία ωστόσο έλαβε γενετικό υλικό που έμεινε στον χρόνο και επανεξετάστηκε με αποτέλεσμα να επαληθευθούν παλαιά ευρήματα και να ανακαλυφθούν νέα. Αυτό οδήγησε τους νέους ιατροδικαστές σε μια ορθή ερμηνεία.  Αν και υπήρχε η άστοχη ερμηνεία αρχικά, οι ειδικοί είχαν λάβει βιολογικό και φωτογραφικό υλικό ώστε να γίνουν επισκοπήσεις εξωτερικά στο σώμα ακόμη και τώρα. Κανένα εύρημα δεν αμφισβητήθηκε αλλά ερμηνεύτηκε σωστά» τόνισε ο κ. Τσαντίρης και πρόσθεσε:

«Τρεις θάνατοι στην ίδια οικογένεια είναι αδύνατο να συμβούν αν δεν υπάρχεις γονιδιακό πρόβλημα, χωρίς έκδηλο νόσημα που μπορεί να βλάψει τα παιδιά αν κληρονομηθεί».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ