Μάνδρα: Νέα διακοπή της δίκης για τις φονικές πλημμύρες

της Άννας Κανδύλη

Έπειτα από δύο συνεδριάσεις και έντονες αντιδράσεις συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής αλλά και μαρτύρων, για ακαταλληλότητα της δικαστικής αίθουσας όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα η δίκη για τη φονική πλημμύρα της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017 με τους 25 νεκρούς, η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για τις 18 Φεβρουαρίου 2020 όταν και θα συνεχιστεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

«Ντροπή, ξεφτίλα»

Με το που ξεκίνησε η δίκη σήμερα οι τόνοι ανέβηκαν.

«Κύρια Πρόεδρε πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα! Θα πεθάνουμε από τη γρίπη εδώ μέσα» τόνισε δικηγόρος πολιτικής αγωγής με την πρόεδρο να του απαντάει πως είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη διαθέσιμη αίθουσα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των μαρτύρων και των θεατών αρκετοί εκ των οποίων είναι συγγενείς θυμάτων.

«Τσάμπα κόπος, θα χάσουμε τη δουλειά μας χωρίς λόγο…» είπαν απευθυνόμενοι στην έδρα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια, είναι καλύτερη η εικόνα από την προηγούμενη φορά αλλά πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα κυρία Πρόεδρε

Πρόεδρος : Με τις συνθήκες που έχουμε κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Να δούμε πόσοι συνήγοροι δεν κάθεστε σε έδρανο για να φέρουμε. Μακάρι να ήταν οι συνθήκες αλλιώς.

Δικηγόροι : Έντεκα

Εισαγγελέας : Πείτε και εσείς τις ιδέες σας, να συνεργαστούμε να βρούμε μία λύση…Έρχομαι εγώ και βάζω κάποιες καρέκλες για τους κατηγορούμενους εάν χρειαστεί….

Πρόεδρος : Στο πρωτοδικείο η μεγαλύτερη διαθέσιμη αίθουσα είναι αυτή. Στο Εφετείο υπάρχει η αίθουσα τελετών αλλά δεν μπορούμε να συνεδριάζουμε εκεί όποτε θέλουμε.Έχει μιλήσει με το Εφετείο ο κ. Προιστάμενος.

Πρέπει να δημοσιοποιηθεί το ΦΕΚ για να πάμε στο Εφετείο. Μετά όταν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες στο Εφετείο θα πηγαίνουμε!

Συνήγορος Υπεράσπισης : Το αίτημα όλων είναι να γίνουν οι πρώτες συνεδριάσεις στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.Πρέπει η πολιτεία να διαθέσει όλες τις ανέσεις στους κατηγορούμενους και στους συνηγόρους.

Τελικά η διαδικασία διεκόπη για περίπου μία ώρα με το ακροατήριο να φωνάζει «ντροπή, ξεφτίλα, μας δουλεύουν! Ιστορίες για αγρίους!».

Όταν επανήλθε η έδρα η πρόεδρος ανακοίνωσε πως τελικά η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 18 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Με την ανακοίνωση της διακοπής, μάρτυρας που βρισκόταν στο κοινό αντέδρασε έντονα.

Μάρτυρας : Θα χάνουμε τη δουλειά μας κάθε φορά; Έχουμε και ενα μεροκάματο

Πρόεδρος : Όποιος δεν θέλει δεν έρχεται

Μάρτυρας : Δεν γνωρίζατε ότι θα ήμασταν 200 άνθρωποι; Σήμερα το μάθατε;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ