Mακροχρόνιες σχέσεις: Πότε καταλήγουν σε γάμο και πότε όχι;

Mακροχρόνιες σχέσεις: Πότε καταλήγουν σε γάμο και πότε όχι;

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να εμπλέκονται σε μια μακροχρόνια σχέση; Να η πρώτη ερώτηση, που, όμως είναι λάθος διατυπωμένη! Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν ξεκινάνε μια σχέση προκαθορίζοντας από την αρχή ότι θα είναι μακροχρόνια ή όχι.

Τα περισσότερα ζευγάρια ξεκινούν να βγαίνουν με την κατανόηση ότι, στην αρχή τουλάχιστον, τα πράγματα βρίσκονται σε ένα πειραματικό ή διερευνητικό στάδιο, με την έννοια ότι πρέπει και οι δύο να αξιολογήσουν αν το άλλο άτομο τους ταιριάζει και αν οι δυο τους περνάνε καλά. Καθώς ο χρόνος περνάει και το ζευγάρι αισθάνεται την επιθυμία να είναι όλο και περισσότερο μαζί… μια απλή σχέση εύκολα μπορεί να γίνει μακροχρόνια.

Περνώντας στη μακροχρόνια σχέση…

Θεωρητικά, θα έπρεπε το ζευγάρι σε κάποια φάση που βλέπει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους να καθίσει και να συζητήσει το μέλλον και τις προοπτικές της σχέσης. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν γίνεται, μια που το ζευγάρι είτε φοβάται να θίξει το δύσκολο θέμα της μελλοντικής εξέλιξης -από φόβο μήπως αυτό θεωρηθεί καταπιεστικό- είτε αμελεί τη συζήτηση για να βεβαιωθεί ότι πράγματι όλα πάνε καλά και δεν είναι απλώς μια καλή, αλλά περαστική, περίοδος της σχέσης…

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ