Μακελειό στην Αρτέμιδα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή σε βάρος των δύο Τούρκων

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο Τούρκοι που εμπλέκονται στο μακελειό της Αρτέμιδας με τους έξι νεκρούς, εις βάρος των οποίων  είχαν  εκδοθεί εντάλματα για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία/οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, ένα βίντεο φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας των έξι Τούρκων, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτό το βίντεο, στο οποίο καταγράφονται δύο άτομα (αλλοδαποί) κοντά στο σημείο όπου στήθηκε η δολοφονική ενέδρα στους «έξι». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας ήταν ο 28χρονος Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο, και ο δεύτερος είναι το άτομο που αναζητείται για το μακελειό.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο 32χρονος Τούρκος, που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την εκτέλεση των έξι συμπατριωτών του, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ήταν και τα ρούχα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στην κατοχή των δύο συλληφθέντων. Ο μεν 32χρονος εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο με τα ίδια ρούχα και παπούτσια που φορούσε κατά την τέλεση της δολοφονίας, ενώ στο σπίτι όπου διέμενε ο 28χρονος στον Άγιο Δημήτριο εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την μετάβασή του στο σημείο, όπου έγινε η εκτέλεση των «έξι» στην Αρτέμιδα.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν, εξάλλου, και άλλα σημαντικά στοιχεία. Τα θύματα, μεταξύ άλλων, έφεραν και από μία σφαίρα στο κεφάλι, γεγονός που σημαίνει ότι οι εκτελεστές τους έδωσαν την χαριστική βολή. Στο σημείο της δολοφονίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου, ενώ ενώ τα θύματα έφεραν στην κατοχή τους πλαστά δελτία ταυτότητας. Υπενθυμίζεται, ότι οι τέσσερις Τούρκοι βρέθηκαν νεκροί εντός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν και οι άλλοι δύο πεσμένοι στο έδαφος, δίπλα από το αυτοκίνητο.

Ο ρόλος των δύο συλληφθέντων και του τρίτου που αναζητείται

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 32χρονος Τούρκος, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Μυτιλήνη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δολοφονία των έξι μελών της συμμορίας του Τούρκου Μπαρίς Μπογιούν. Στις αποσκευές του 32χρονου Τούρκου εντοπίστηκαν τέσσερα φυσίγγια και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Φέρεται να ανήκει στην ίδια συμμορία με τους «έξι», αλλά έπαιξε σε «διπλό ταμπλό», καθώς τους «πούλησε» στην αντίπαλη ομάδα με την οποία είχαν προστριβές από παλιά και «παρήγγειλαν» την δολοφονία τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 32χρονος είναι εκείνος που έστησε την δολοφονική ενέδρα στους έξι συμπατριώτες του. Τους έπεισε να έρθουν στην Ελλάδα, τους βρήκε τα σπίτια «κρησφύγετα», που νοίκιασαν μέσω Airbnb, σε Παλαιό Φάληρο και Αρτέμιδα και με το πρόσχημα ότι θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», γιατί ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία, όπου βρίσκεται και ο Μπαρίς Μπογιούν, τους έριξε στην παγίδα, την ημέρα της δολοφονίας τους.

Από την άλλη πλευρά, ο 28χρονος Τούρκος είχε αναλάβει να κάνει την κατόπτευση του χώρου της δολοφονίας. Σημειώνεται ότι τόσο ο 32χρονος όσο και ο 28χρονος είχαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ