Μαίρη Χρονοπούλου: Ντυμένοι στα λευκά αποχαιρέτησαν την μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου άφησε την τελευταία της πνοή η Μαίρη Χρονοπούλου. Η σπουδαία ηθοποιός που λατρεύτηκε από το ελληνικό κοινό έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, μετά το ατύχημα που είχε στο σπίτι της το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου.

Σήμερα (13/10) σύμφωνα με τις επιθυμίες της, βρέθηκαν στο σπίτι της οι αγαπημένοι της άνθρωποι προκειμένου να την αποχαιρετήσουν. Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε ζητήσει αντί να ακολουθηθεί το τελετουργικό μιας χριστιανικής κηδείας, να γίνει μία συνάντηση των φίλων της στο σπίτι της στην Παιανία και στη συνέχεια να οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Η Μαίρη Χρονοπούλου ήθελε όλοι όσοι θα επισκεφθούν το σπίτι της στην Παιανία προκειμένου να την αποχαιρετήσουν, να είναι ντυμένοι στα λευκά. Λευκό ήταν επίσης και το φέρετρο της ηθοποιού.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών προκειμένου να πει το ύστατο χαίρε στην μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου. Μεταξύ αυτών ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Νίκος Σταγόπουλος, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Βασίλης Ζούλιας, Θωμάς Χούντας, Νάντια Μουρούζη.

Στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου στη Παιανία βρέθηκε και ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος για να την αποχαιρετήσει. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου, μας έφυγε, μας λείπει, αλλά άφησε πίσω της κάτι πολύ σημαντικό. Εμείς, η οικογένεια της Μαίρης όπως μας αποκαλούσε, το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα παιδιά της, τα 35.000 παιδιά που έλεγε ότι έχει, θέλουμε να την ευχαριστήσουμε γι’ αυτό που έκανε πριν φύγει από την ζωή.

Για την τιμή που μας έκανε να μας θεωρεί οικογένειά της. Εδώ λοιπόν που θα υπάρχει ένα μνημείο της Μαίρης μόνιμο, θα υπάρχει ταμπέλα «Μαίρη Χρονοπούλου ηθοποιός, αγαπούσε τα παιδιά». «Η Φροντίδα Νέων Παιδιών & Νέων Μαίρη Χρονοπούλου», υπήρχε αλλά σήμερα παίρνει και το όνομά της. Θα καθιερωθεί και ένα βραβείο στη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου».

 

Κατά την άφιξή του ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες. Συγκεκριμένα ο καλός φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου είπε: «Είναι το τελευταίο αντίο για την φίλη μου, για τελευταία φορά θα έρθω σπίτι της να την αποχαιρετήσω και όσο και αν λέμε πως σήμερα κάνουμε ένα πάρτι εγώ δεν μπορώ παρά να είμαι θλιμμένος. Είναι πολύ δύσκολη μέρα.

Θα γίνουν όλα όπως τα είχε ζητήσει, ντυμένοι στα άσπρα οι φίλοι της όπως βλέπετε. Αντισυμβατική προσωπικότητα, έτσι και αλλιώς, αντισυμβατικό και το τελευταίο αντίο. Η μαγκιά της ήταν χαρακτηριστικό της που θυμάμαι και αγαπώ. Κάτι που δεν νομίζω πως το ξανασυνάντησα σε καμία άλλη μεγάλη πρωταγωνίστρια στο χώρο».

 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας που ήταν επίσης πολύ καλός φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου τόνισε: «Αν ήταν εδώ θα της έλεγα πόσο πολύ την αγαπώ και πόσο πολύ την ευχαριστώ που με τίμησε με αυτή την φιλία αυτών των ετών».

Η Λίνα Νικολακοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και μεταξύ άλλων αποκάλυψε το τι της είχε πει η γνωστή ηθοποιός λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της. Συγκεκριμένα η γνωστή στιχουργός ανέφερε ότι: «Η κουβέντα που μου είπε στο Ηρώδειο τώρα πριν από 10 μέρες περίπου ήταν ότι «Λίνα μου η αγάπη των θαυμαστών δεν τελειώνει ποτέ». Πιστεύω λοιπόν ότι με αυτή την επίγνωση και με αυτόν τον πλούτο θα αναχωρήσει συνοδευόμενη από ολονών μας την αγάπη και την σιγουριά ότι η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν ένας καλός και γενναιόδωρος άνθρωπος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ