Μαγιορκίνης: Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων – Η μάσκα που πρέπει να φορούν τα παιδιά

Στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι «η Επιτροπή εισηγήθηκε τα σχολεία να ανοίξουν τη Δευτέρα 10/1 και τα παιδιά θα πρέπει να φορούν απλή μάσκα».

«Όσον αφορά στο σχολικό περιβάλλον δεν νομίζω να υπάρχει άλλο περιβάλλον που να γίνεται τόσο εντατικό testing, πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Η διασπορά ελέγχεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Η σχολική τάξη αποτελεί μια φούσκα, δεν έχει σχέση με άλλα περιβάλλοντα που αναμειγνύονται διαφορετικοί άνθρωποι ξανά και ξανά» συμπλήρωσε.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον. Ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή. Επίσης η διδακτική διαδικασία δια ζώσης δεν αντικαθίσταται με κάτι άλλο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πάντα συστήνει τα σχολεία να είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που ανοίγουν» κατέληξε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ