Μαγιορκίνης: Αν η Αθήνα ήταν στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης θα είχε περισσότερα από 2.200 κρούσματα την ημέρα – ΒΙΝΤΕΟ

Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Δευτέρας ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας για την Αττική ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα η Αττική παρουσίασε την ηπιότερη επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης των τελευταίων 30 ημερών καθώς και τη σημαντικότερη συρρίκνωση του δείκτη Rt με σημάδια μείωσης του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων» για να επισημάνει στη συνέχεια πως αυτή η εύθραυστη και πιθανή βελτίωση «δεν είναι επαρκής για να ελαφρύνει σε σημαντικό βαθμό την πίεση που υφίσταται στο σύστημα Υγείας άμεσα και έτσι πιθανόν να συνεχίσουν να αυξάνονται οι δείκτες βαρύτητας των εισαγωγών και των ατόμων που θέλουν μηχανική υποστήριξη για τις επόμενες επτά με δέκα μέρες».

Από την άλλη, σχετικά με την Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής σημείωσε ότι στην περιοχή εντοπίζεται «πενταπλάσιο επιδημικό φορτίο σε σύγκριση με την Αττική», τονίζοντας ότι αν η Αθήνα ήταν στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης θα είχε περισσότερα από 2.200 κρούσματα τη μέρα.

«Με 55 εκατομμύρια διαγνώσεις η πανδημία του κόβιντ19 ενισχύεται σε όλο τον κόσμο» είπε ακόμη στην ενημέρωση για τον κορονοϊό στη χώρα μας ο Γκίκας Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι «περισσότερες από 650 χιλιάδες διαγνώσεις καταγράφονται πλέον ανά ημέρα σε παγκόσμια κλίμακα.

«Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας» υπογράμμισε ο καθηγητής ιατρικής «κατέληξαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι σε μία ημέρα».

«Στην Ευρώπη η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται δυναμικά έχοντας ξεπεράσει τις 14 εκατομμύρια διαγνώσεις με το αριθμό των νέων διαγνώσεων να διατηρείται σε υψηλότερα των 200 χιλιάδων ανά ημέρα, ενώ οι άνθρωποι που καταλήγουν ξεπέρασαν τις 4 χιλιάδες ανά ημέρα» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ