Μαφιόζικη εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Βαγγέλη Ζαμπούνη – Τα σενάρια που εξετάζονται 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον ηθικό αυτουργό πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι όλοι τον ήθελαν νεκρό, καθώς από πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει και πριν από τη δολοφονία του, γνωρίζουν ότι είχε κόψει δεσμούς μέχρι και τους πιο στενούς του συνεργάτες.

Νέος Κόσμος: Τα ντοκουμέντα και το χρονικό της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν στο enikos.gr καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο 44χρονος άφηνε απλήρωτους τους στενούς συνεργάτες του και όταν εκείνοι ζητούσαν επιτακτικά τα χρήματά τους, τους έλεγε να φύγουν, αντικαθιστώντας τους με πρόσωπα ακόμη και νεαρής ηλικίας.

Η συμπεριφορά του, όπως είπαν στους αστυνομικούς συνεργάτες του, είχε γίνει ιδιαίτερα αλαζονική και ο ίδιος ένιωθε άτρωτος, καθώς σύμφωνα με τις αρχές ήλεγχε το μεγαλύτερο μέρος των μαύρων εσόδων από τη νύχτα και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Νέος Κόσμος: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Τον «γάζωσαν» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Ο 44χρονος φαίνεται πως γνώριζε πως είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, και για αυτό τον λόγο είχε λάβει τα μέτρα του, τα οποία πίστευε ο ίδιος πως θα τον προστατεύσουν, σε περίπτωση που επιχειρήσουν να τον σκοτώσουν. Όμως, έπεσε έξω. Η θωρακισμένη BMW που οδηγούσε δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τις δεκάδες σφαίρες που δέχθηκε αυτή τη φορά, αλλά και ούτε το όπλο που έφερε μαζί του στο τσαντάκι του, αφού εν τέλει δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει για να αμυνθεί. Επιπλέον, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του βρέθηκε ένα καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες.

Η έρευνα των αστυνομικών προκειμένου να φτάσουν σε ένα συμπέρασμα για το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία, ο άνθρωπος δηλαδή που ήθελε να βγάλει από τη μέση τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, έχει επικεντρωθεί και σε κάποιους κακοποιούς οι οποίοι αποφυλακίστηκαν πρόσφατα.

Νέος Κόσμος: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο από κάμερες – Το «ακριβό συμβόλαιο θανάτου», οι «πρόβες» και η φονική ενέδρα στον 44χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρόπος δράσης των εκτελεστών, το γεγονός δηλαδή ότι ήταν τόσο αδίστακτοι και ψύχραιμοι, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους εκπαίδευση θα μπορούσαν να έχουν μόνο αλλοδαποί.

Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο των δραστών, όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από το Μιλάνο το περασμένο καλοκαίρι. Το όχημα, βρέθηκε καμένο στο Δαφνί, μετά τη δολοφονία έξω από το βενζινάδικο στον Νέο Κόσμο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 44χρονος Β.Ζ. έπαιρνε επί σειρά ετών συμβόλαια θανάτου ως εκτελεστής για όσους η «Greek Mafia» έθετε στο στόχαστρό της και ήταν γνωστός για την αποτελεσματικότητά του.

Εκτός του μεγαλύτερου αντιπάλου της «τριανδρίας» του αποκαλούμενου «Καράφλα» που θεωρείται πως κρύβεται πίσω από την εκτέλεσή του, πιστεύεται πως οι σχέσεις του με την άλλοτε πανίσχυρη τριανδρία είχαν διαρραγεί με το ίδιο το μεγάλο αφεντικό της «Greek Mafia» και πολλοί χρεώνουν ακόμα και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου στον «Ζαμπόν».

Σταδιακά με την απώλεια «αφεντικών» συγκέντρωσε ο ίδιος μεγάλη δύναμη και έγινε από «στρατιώτης» αφεντικό ο ίδιος, σε περιοχές που κάποτε τον πρώτο λόγο είχαν οι εντολείς του. Αυτή η τάση αυτονόμησης που είχε αποκτήσει δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες έχθρες, εκτός των νεκρών που άφηνε ο ίδιος πίσω του, όπως πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια οι Αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ