Μαφιόζικη εκτέλεση στην Θεσσαλονίκη: Γνώριμος στις αρχές ο 35χρονος «Ζάκου» – Είχε δεχθεί πυροβολισμούς ξανά το 2020

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τη μαφιόζικη εκτέλεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/07) στη Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι «γάζωσαν» έξω από το σπίτι του έναν 35χρονο Αλβανό.

Πρόκειται για έναν 35χρονο με το παρατσούκλι «Ζάκου», με καταγωγή από την Κορυτσά Αλβανίας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής για να «χαρτογραφήσουν» τη διαδρομή που ακολούθησαν – πιθανότατα με Ι.Χ. αυτοκίνητο – ο δράστης ή οι δράστες, ενώ ταυτόχρονα, λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον του θύματος, όπως επίσης από περιοίκους.

Γνώριμος των αρχών ο 35χρονος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος – πατέρας ενός ανήλικου παιδιού – είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές, ενώ είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε το 2016. Τέσσερα χρόνια αργότερα και μετά την αποφυλάκισή του είχε δεχθεί πάλι πυροβολισμούς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Υπό αυτές τις συνθήκες εξετάζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης η δολοφονία του να συνδέεται με το ποινικό του παρελθόν και να έγινε ως αντίποινα.

Ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του

Το θύμα επέστρεφε σήμερα γύρω στις 12.50 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του επί της οδού Βιζυηνού 4, όταν δέχθηκε τα θανατηφόρα πυρά. Εντοπίστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος και παρότι διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στα βαρύτατα τραύματά του. Από το σημείο της δολοφονίας αστυνομικοί συνέλλεξαν τέσσερις κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Αστυνομικές πηγές αποδίδουν το περιστατικό σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κυκλωμάτων μπράβων που “πουλάνε προστασία” σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για το έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε περιοχή του Ευόσμου, εντοπίστηκε επί του πεζοδρομίου, από προστρέξαντες αστυνομικούς, σοβαρά τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας  της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ