Live: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι καθυστερήσεις ξεκινούν λίγο μετά το Κιάτο, ενώ αρκετά προβλήματα υπάρχουν στο οδικό κομμάτι από την Κόρινθο έως τους Αγίους Θεόδωρους και από Κινέτα έως Μέγαρα. Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια του Καλαμακίου, όπου παρατηρείται ανάσχεση 200 μέτρων.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας, όπου οι οδηγοί θα συναντήσουν καθυστερήσεις λίγο πριν από τη Μαλακάσα. Σύμφωνα με την Τροχαία, στο ρεύμα εισόδου στα διόδια Αφιδνών έχουν ανοίξει 34 ταμεία για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ στα διόδια Ελευσίνας λειτουργούν περισσότερα από 20 ταμεία.

Δείτε ΕΔΩ live σε ποια σημεία του οδικού δικτύου έχει κίνηση

Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Αγίας Τριάδας

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στην Φθιώτιδα στα διόδια της Αγίας Τριάδας στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με το TVStar, η ουρά των αυτοκινήτων φτάνει τα 4 χιλιόμετρα.

Κίνηση Διόδια Αγία Τριάδα Κίνηση Διόδια Αγία Τριάδα

Αναγνώστης του enikos.gr, έστειλε βίντεο από την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Σε αυτό φαίνεται αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στο ύψος της Μαλακάσας νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, ωστόσο ακόμα δεν παρατηρείται μποτιλιάρισμα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με χαμηλές ταχύτητες.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση σε 576.914 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων και στην Θεσσαλονίκη

Αυξημένη κίνηση υπάρχει και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Ουρές οχημάτων σχηματίζονται από το μεσημέρι στα διόδια του Αιγινίου και των Μαλγάρων, αλλά και στο τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται σημαντικά προβλήματα.

Στελέχη της Τροχαίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως από το μεσημέρι και μέχρι λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων σηκώθηκαν για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων οκτώ φορές, στις 12.11, 12.42, 13.55, 14.21, 15.11, 15.45, 16.10 και 16.35, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων.

Στο δε τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης σημειώνεται κατά διαστήματα συμφόρηση, με καθυστερήσεις περίπου δέκα έως 15 λεπτών, καθώς λόγω των έργων στο τούνελ οι τρεις λωρίδες συγχωνεύονται σε μία, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Τροχαία, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε μεγάλα τμήματα του δικτύου της εθνικής οδού ο καιρός είναι βροχερός, ενώ σε ορισμένες περιοχές προβλέπονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες.

Πέραν της επιστροφής με ΙΧ, με 100% πληρότητα και αυξημένα δρομολόγια συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, περίπου 30 δρομολόγια είναι προγραμματισμένα στη γραμμή Θεσσαλονίκη- Αθήνα και άλλα 25 στην αντίστροφη (έναντι περίπου 20 συνολικά τις καθημερινές), ενώ η κίνηση εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να είναι αυξημένη καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Η πιο μεγάλη έξοδος για το Πάσχα: 576.914 οχήματα πέρασαν τα διόδια

Η μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων των τελευταίων ετών σημειώθηκε το φετινό Πάσχα, με χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείπουν την Αθήνα Σε 576.914 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ