Λιβαδειά: Έντεκα οι τραυματίες στο σιδηροδρομικό ατύχημα

Έντεκα είναι οι τραυματίες στο σιδηροδρομικό ατύχημα που συνέβη λίγα χιλιόμετρα μετά τον σταθμό της Λιβαδειάς, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από την σφοδρή πρόσκρουση της μηχανής σε βαγόνι αμαξοστοιχίας, που είχε ακινητοποιηθεί λόγω της κακοκαιρίας, τραυματίστηκαν έντεκα συνολικά άτομα, που ήταν επιβάτες, ο μηχανοδηγός της μηχανής, δύο εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί για να επιδιορθώσουν τις βλάβες και μια ανήλικη.

Όλοι οι τραυματίες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πώς έγινε το ατύχημα έξω από τη Λιβαδειά

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αμαξοστοιχία με αριθμό 54, που κατευθύνονταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, αναχώρησε από την πρωτεύουσα στις 12:15 το μεσημέρι. Ακινητοποιήθηκε για πολλές ώρες στον σταθμό της Λιβαδειάς, καθώς έπαθε βλάβη λόγω του συσσωρευμένου χιονιού στο μπροστινό τμήμα του, με συνέπεια να χρειαστεί να μετακινηθούν εκεί ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ ώστε να επιδιορθώσουν τη βλάβη, όπως και συνέβη.

Ωστόσο, λίγα χιλιόμετρα μετά τον σταθμό της Λιβαδειάς, το τρένο ακινητοποιήθηκε και πάλι, καθώς είχε όγκους χιονιού μπροστά του, που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τότε κλήθηκε μία μηχανή από το σταθμό της Οινόης, προκειμένου να βοηθήσει το τρένο να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν η μηχανή πλησίασε στο τελευταίο βαγόνι έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν οι τραυματισμοί επιβατών και εργαζομένων. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνονται στον σταθμό της Δαύλειας που βρίσκεται ανάμεσα σε Λιβαδειά και Τιθορέα. Εκεί μεταφέρεται και η αμαξοστοιχία, καθώς είναι το μοναδικό σημείο όπου θα μπορέσουν να την προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς έχει σημάνει συναγερμός, αφού ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα για τη σοβαρότητα των τραυματισμών. Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά κάνουν λόγο για ελαφρά τραυματίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ