Λιμενικό-Αιγαίο: 1.130 παράτυποι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Κινητικότητα παρατηρήθηκε το τελευταίο τριήμερο στο Αιγαίο, καθώς εκατοντάδες μετανάστες προσπάθησαν να φτάσουν στη χώρα μας. Οι Αρχές κατέγραψαν 24 περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με 1.130 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από το πρωί της 24ης Ιουνίου έως σήμερα το πρωί. Τα περιστατικά συνέβησαν στις θαλάσσιες περιοχές ν. Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου.

Σημειώνεται ότι, μόνο στη Λέσβο 745 αλλοδαποί προσπάθησαν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, σε 16 διαφορετικά περιστατικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, πλοία ανοικτής θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείρισή τους.

Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λιμενικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ