Λιανεμπόριο: Ανοίγει από τις 12 Απριλίου σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη – Τι ισχύει για την Κοζάνη

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα από τις 12 Απριλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ στην Αχαΐα τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν και με click away και με click inside. Στις δύο αυτές περιοχές, όπως είπε, παρατηρείται μερική σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Σε ό,τι αφορά στην Κοζάνη, αποφασίστηκε προς το παρόν να μην επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα, λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικά εικόνας στην περιοχή. Ο μέσος όρος κρουσμάτων του 7ημερου ανά 100.000 κατοίκους είναι 36,4 στην Αχαΐα, 36,3 στη Θεσσαλονίκη ενώ στην Κοζάνη είναι 59,3. Την ίδια στιγμή ο μέσος όρος κρουσμάτων 14ημερου, είναι 478 στην Αχαΐα, 459 στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη 714. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κάνουμε ξανά έκκληση στους κατοίκους για πιστή εφαρμογή των μέτρων, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, σχετικά με το λιανεμπόριο σημείωσε ότι συνεχίζει να λειτουργεί με click away και με click inside, ωστόσο, αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού/εμβαδού έχει ως εξής: Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τμ ένα άτομο ανά 25 τμ και για επιφάνειες άνω των 500 τμ, για κάθε 100 τμ πλέον των 500 τμ, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Από 12 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, επαναλειτουργούν τα καταστήματα του ΟΠΑΠ, με εξαίρεση τα ΟΠΑΠ play και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ