Λέσβος: Μέσα στο κέντρο φιλοξενίας ήταν το «στρατηγείο» – Η δράση του κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες

Νέες πληροφορίες για την δράση του κυκλώματος που δρούσε στη Λέσβο έρχονται φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το δίκτυο δρούσε ακόμα και μέσα στη δομή φιλοξενίας της Λέσβου. Πρόκειται για 13 άτομα, κυρίως Αφγανοί, που είχαν έρθει στη χώρα μας από τα παράλια της Τουρκίας και διέμεναν στη δομή φιλοξενίας μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για να πάρουν άσυλο.

Μέσα από το κέντρο φιλοξενίας οργάνωναν τα παράνομα ταξίδια μεταναστών από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα. Έφταναν μάλιστα στο σημείο να απειλούν, να εκβιάζουν και να ξυλοκοπούν τους παράτυπους μετανάστες μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν έγινε μια ληστεία μέσα στο κέντρο φιλοξενίας και αφού εξιχνιάστηκε η υπόθεση, κατέσχεσαν τα κινητά των Αφγανών. Εκεί αποκαλύφθηκε το μεγάλο κύκλωμα και οι παράνομες δράσεις τους.

Εκτός από τους Αφγανούς, στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο ΜΚΟ που δεν ήταν στον επίσημο κατάλογο των μη κυβερνητικών οργανώσεων της χώρας μας.

Πρόκειται για δύο ΜΚΟ που ήταν γνωστές στις αρχές από το 2021 όπου και τότε η αστυνομία είχε σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία για σοβαρές κατηγορίες. Αναμεσά τους ήταν η διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, εγκληματική οργάνωση και κατασκοπεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ