Λέσβος: Διασώθηκαν 58 μετανάστες από το Λιμενικό έπειτα από δύο επιχειρήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Συνολικά 58 μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου στην Λέσβο από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού έπειτα από δύο επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Τάρτη» νοτιοανατολικά της Αγριελιάς, πνευστή λέμβο στην οποία επέβαιναν 21 μετανάστες.

Οι επιβαίνοντες μόλις αντιλήφθηκαν το σκάφος του Λιμενικού προέβησαν στην καταστροφή των αεροθαλάμων της λέμβου με αποτέλεσμα την πτώση τους στη θάλασσα.

Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού Πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι». Αξίζει να σημειωθεί πως μία γυναίκα που επέβαινε στην λέμβο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού όσον αφορά στη δεύτερη διάσωση πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό πλοίο του Λιμενικού σώματος, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ξανά στη θαλάσσια περιοχή «Τάρτη» ακόμα μια πνευστή λέμβο, η οποία παρουσίαζε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες της να βρεθούν στη θάλασσα.

Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή 37 αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ