Λέων για Πάτρα: Τα ευρήματα είναι ξεκάθαρα – Οι ειδικοί “βλέπουν” εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Ίριδας

Στον θάνατο της Ίριδας, του δεύτερου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά και στα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων.

Ο κ. Λέων δήλωσε σήμερα πως «το πανάκι φέρεται να βρέθηκε μέσα στο στόμα του παιδιού». «H ιατροδικαστική έκθεση για την Ίριδα έχει περιγραφές και ευρήματα με μεγάλη λεπτομέρεια. Το μόνο εύρημα μέσα στο στόμα της Ίριδας ήταν ένα μικρό τραύμα. Το πανάκι έχει ποτιστεί με αίμα. Η μόνο πηγή αιμορραγίας είναι αυτό το τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας. Εκτιμώ ότι το πανάκι βρέθηκε πάνω στην πληγή για να ποτίστηκε με αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου,

Για το ενδεχόμενο εκταφής της Ίριδας, ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας τόνισε ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο σε μια έρευνα και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ώστε να γίνει κάτι τέτοιο.

«Τα ευρήματα είναι σαφή και ξεκάθαρα» υπογράμμισε ο κ. Λέων και σημείωσε ότι οι ειδικοί άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο και άρα για εγκληματική ενέργεια. Για τα ευρήματα στην πρώτη ιατροδικαστή έκθεση ο κ. Λέων είπε ότι “στην αρχή τα ευρήματα είχαν εκτιμηθεί διαφορετικά” και εκτιμά ότι “υπήρχε αστοχία στην πρώτη εκτίμηση η οποία διορθώθηκε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ