Λαύριο: Νέες πληροφορίες για τους πυροβολισμούς – Ο καβγάς και οι απειλές

Συνελήφθη χθες το βράδυ ο 53χρονος, που φέρεται να πυροβόλησε με καραμπίνα έξω από καφενείο στο Λαύριο.

Από τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί ελαφρά ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού στην οδό Ηλία Μεντή, με τον οποίο ο δράστης είχε προσωπικές διαφορές. Ο 67χρονος τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε από σκάγια στο μάγουλο αλλά και από θραύσματα της τζαμαρίας που έσπασε από τον πυροβολισμό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης καβγάδισε με κάποιους θαμώνες και στη συνέχεια αποχώρησε έξαλλος. Όμως επέστρεψε έπειτα από λίγο κρατώντας την καραμπίνα.  Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος απείλησε φραστικά τον παθόντα και διέφυγε με ηλεκτρικό ποδήλατο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. – Κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και -33- φυσίγγια

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το βράδυ (10-3-2023), στο  Λαύριο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, 53χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας, και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Λίγο νωρίτερα, ο 53χρονος ευρισκόμενος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενεπλάκη σε φραστικό επεισόδιο με έτερους θαμώνες. Ακολούθως, αποχώρησε από το κατάστημα και μετά από λίγο επέστρεψε έχοντας στην κατοχή του κυνηγητικό όπλο και από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος στοχεύοντας προς τον 67χρονο ιδιοκτήτη πυροβόλησε στην τζαμαρία. 

Ο 67χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, τραυματίσθηκε τόσο από σκάγι που τον έπληξε στο μάγουλο όσο και από θραύσματα τζαμαρίας που εκτοξεύτηκαν προς το μέρος του. Στη συνέχεια μετέβη στο κέντρο υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος απείλησε φραστικά τον παθόντα και διέφυγε με ηλεκτρικό ποδήλατο. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, τον αναζήτησαν, τον εντόπισαν σε κοντινό σημείο και τον ακινητοποίησαν.

Επίσης, διενήργησαν αλκοολομέτρηση στον κατηγορούμενο με θετικό αποτέλεσμα.  Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο (καραμπίνα) και -33- φυσίγγια τα οποία κατείχε νόμιμα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ