Λάρισα: «Έτσι επαναφέραμε στη ζωή την 48χρονη που έπεσε στον Πηνειό» – Συγκλονίζει ο Διευθυντής στα Επείγοντα

Συγκλονίζει η περιγραφή του  Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου στη Λάρισα, Δημήτρη Μπαμπαλή, ο οποίος διηγήθηκε το πώς έζησαν την ιστορία με την γυναίκα που έπεσε στον Πηνειό και τις δραματικές στιγμές που πέρασαν μέχρι να την επαναφέρουν στη ζωή.

«Μας μετέφεραν εδώ την γυναίκα χωρίς σφυγμό, και εμείς όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό που μας διακομίζουν, κάναμε μία τελευταία προσπάθεια ανάνηψης. Κι τα καταφέραμε. Την επαναφέραμε κυριολεκτικά πίσω στη ζωή. Σε αυτό βοήθησε το ότι το σώμα της είχε υποστεί μία ελαφρά υποθερμία από το νερό και απέδωσαν καρπό οι προσπάθειες μας» τόνισε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα, onlarissa.gr, ο κ. Μπαμπαλής.

Όσον αφορά στο πώς το βίωσαν οι ίδιοι οι γιατροί, ο κ. Μπαμπαλής ανέφερε πως «είναι σημαντικό το ότι βοηθάς έναν συνάνθρωπό σου εκείνη τη στιγμή να του δώσεις μία τελευταία ελπίδα να ζήσει. Όμως, θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη της υγείας της προκειμένου να δούμε αν θα τα καταφέρει τελικά να παραμείνει στη ζωή».

Οι συγκλονιστικές στιγμές στον Πηνειό

Το περιστατικό συνέβη περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης. Η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τα νερά του Πηνειού, όπου είχε πέσει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Νωρίτερα, άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής προσπάθησαν να την μεταπείσουν να δεχθεί τη βοήθειά τους, εκείνη όμως αρνήθηκε. Μέχρι να την προσεγγίσουν, η 48χρονη βρέθηκε στο νερό και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και χωρίς σφυγμό.

Μεταφέρθηκε ουσιαστικά χωρίς σημάδια ζωής στο νοσοκομείο. Ωστόσο, οι γιατροί στο τμήμα αναζωογόνησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κατάφεραν τελικά να την επαναφέρουν στη ζωή, έπειτα από επίμονες προσπάθειες που διήρκεσαν ώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 48χρονη ουκρανικής καταγωγής νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένη, σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ