Λάρισα: Άναψε 58 κεριά και λίγο έλειψε να βάλει φωτιά σε παρεκκλήσι

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 58 κεριά άναψε μία κυρία σε εκκλησία στην Λάρισα. Το περιστατικό αποκάλυψε εφημέριος Ιερού Ναού συμβουλεύοντας τους πιστούς να μην το παρακάνουν με τα κεριά.

Όπως είπε ο ίδιος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, onlarissa.gr, η συγκεκριμένη κυρία μπήκε σε παρεκκλήσι για να ανάψει κερί και να προσευχηθεί. Τα λεπτά όμως περνούσαν και δεν έβγαινε, με αποτέλεσμα άλλος πιστός που περίμενε υπομονετικά να αρχίσει να ανησυχεί. Τελικά λίγο μετά, η πιστή βγήκε από το εκκλησάκι, για να μπει σε αυτό ο άνδρας που περίμενε απ’ έξω.

Προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε πως η γυναίκα έμεινε για τόση ώρα μέσα στον χώρο γιατί ήθελε να ανάψει 58 κεριά που είχαν γεμίσει το μανουάλι. Η φλόγα δε, που έβγαζαν όλα τα κεριά μαζί ήταν τέτοια που η ατμόσφαιρα μέσα σε έναν αρκετά μικρό χώρο είχε γίνει αποπνικτική. Ευτυχώς όμως, ο άνδρας άρχισε να σβήνει μερικά για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Έλεος! Ανάψτε ένα κεράκι, αρκεί για όλους. Θα πάρουμε φωτιά! Ούτε εμείς, ούτε οι επίτροποι μπορούν να φρουρούν την εκκλησία 24 ώρες το εικοσιτετράωρο» ήταν τα λόγια του Ιερέα προς τους πιστούς, που εκτίμησε πως «αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος να αντιληφθεί το τι συνέβη σε έναν τόσο μικρό χώρο, θα είχαμε πάρει φωτιά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ