Πανελλήνιες 2023: Ο μαθητής που αρίστευσε και κατασκευάζει αυτοκίνητο Formula 1

Μπορεί οι Πανελλήνιες εξετάσεις να του στέρησαν χρόνο και ενέργεια όμως ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω. Σκέφτηκε πως σίγουρα οι στόχοι του και τα όνειρά του δεν θα πάνε προς τα πίσω εφόσον κάνει κάτι που τον ευχαριστεί κατά τη διάρκεια της δύσκολης χρονιάς.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο λόγος για τον Παύλο Ρωμανό Μπέρτσο, από τη σχολή Μωραΐτη, ο οποίος συγκέντρωσε 19.200 μόρια και είναι ενεργό μέλος της ελληνικής ομάδας F1 in Schools.

Ο Παύλος μίλησε στο enikos.gr μαζί με τον πατέρα του και ξεκαθάρισε πως η καθημερινότητα της Γ’ λυκείου ήταν δύσκολη αλλά δεν το έβαλε κάτω.  Τον Σεπτέμβριο  στην Σιγκαπούρη θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό «F1 in Schools», στον οποίο οι ταλαντούχοι νέοι θα κληθούν να φτιάξουν αυτοκίνητα Formula 1.

«Προσάρμοζα το πρόγραμμα στις ανάγκες μου. Για μένα ήταν δύσκολη χρονιά γιατί είχα αποφασίσει να κάνω διάφορα πράγματα. Δεν ήθελα να επικεντρωθώ μόνο σ τις πανελλήνιες. Ασχολήθηκα και με το «F1 in Schools» στο οποίο θα συμμετάσχουμε μαζί με το Λύκειο Ξυλοκάστρου. Ήμουν και στο προεδρείο του σχολείου. Μαζέψαμε 130.000 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω δύο μεγάλων εκδηλώσεων που κάνουμε ως κοινότητα. Θέλω να μπω στους Μηχανολόγους και όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρω. Δεν είχα ιδιαίτερο άγχος. Διάβαζα αλλά όχι αγχωτικά. Απέφευγα και ασκήσεις κάποιες φορές. Οι καθηγητές με βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτή τη διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε διακοπές», ανέφερε στο enikos.gr .

«Το παιδί έχει γράψει 19.200 και μπαίνει σε όλες τις σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατευθύνεται προς τα εκεί. Είναι αριστούχος. Έχω τρία παιδιά. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία. Είχε μπει στη σχολή Μωραΐτη με υποτροφία. Όλη τη χρονιά έκανε και άλλα πράγματα αλλά είχε πρόγραμμα και διάβαζε σωστά. Είναι σημαντικό στις μέρες μας η κοινωνική επιβράβευση ενός κόπου και η αναγνώριση», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Μπέρτσος, πατέρας του αριστούχου Παύλου Ρωμανού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ