Λαμία: Αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ για την ανάρτηση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου – «Όσο λιγότερες υπηρεσίες παρέχονται από το δημόσιο, τόσο το καλύτερο»

Την αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου προκάλεσε η ανάρτηση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Όσο προχωρούν οι έρευνες τόσο αναδεικνύεται το μπάχαλο που επικρατεί σε ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο.

Δύο μαθήματα πρέπει να πάρουμε από αυτά που βλέπουμε:
1. Πως ό,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Όσο λιγότερες υπηρεσίες παρέχονται από το δημόσιο τόσο το καλύτερο. Το κράτος πρέπει να κρατήσει για τον εαυτό του κυρίως το ρόλο του ελεγκτή, που θα ασκεί αυστηρούς ελέγχους και θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα στους ιδιώτες που θα αναλάβουν να παρέχουν τις διάφορες υπηρεσίες.
2. Σε αυτό το νέου ρόλου δημόσιο θα πρέπει να υπηρετεί η ελίτ της χώρας! Υψηλών προσόντων και υψηλών αμοιβών προσωπικό, που θα καταλαμβάνει τη θέση του μετά από αυστηρή αξιολόγηση, και ιδανικά θα διαθέτει προηγούμενη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Το δημόσιο θα πρέπει να πάψει να αποτελεί καταφύγιο και εύκολη λύση για την τοποθέτηση ανίκανων ή πρωτάρηδων», αναφέρει ο Γιώργος Καραβανάς στην επίμαχη ανάρτηση.

«Δέστε απόψεις του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας για την τραγωδία των Τεμπών. Άξιος ο μισθός του κύριε υπουργέ.  Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Καραβάνας προτού λύσει τα προβλήματα των ελλείψεων προσωπικού του Νοσοκομείου Λαμίας που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, πήρε θέση για την τραγωδία των Τεμπών.
Και τι είπε; Πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί όλος ο δημόσιος τομέας και σε ό,τι απομείνει να υπηρετεί η ελίτ της χώρας. Και άλλα ανάξια σχολιασμού. Στο δημόσιο λέει δεν θα πρέπει να προσλαμβάνονται ανίκανοι και πρωτάρηδες.
Γι’ αυτό μάλλον δεν προσλαμβάνει ο ίδιος προσωπικό στο νοσοκομείο που διοικεί. Δεν βρίσκει ελίτ. Το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα της τραγωδίας των Τεμπών. Ότι η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών φέρνει τραγωδίες. Ο αναπληρωτής διοικεί ένα νοσοκομείο που υπηρετούν εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που δίνουν τη ζωή τους για τους ασθενείς.. Ωραία γνώμη έχει σχηματίσει. Συγχαρητήρια. Να τον χαιρόμαστε. Άξιος ο μισθός του κε Υπουργέ», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιάννακος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ