Λαγονήσι: Ξερά χόρτα, ακαθάριστα οικόπεδα και διάσπαρτες χωματερές αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς

Επικίνδυνες εστίες για την πρόκληση φωτιάς παραμένουν διάσπαρτες σε πολλά σημεία της Αττικής καθώς σε αρκετά σημεία σκουπίδια, ξερόχορτα και άλλα εύφλεκτα υλικά δεν έχουν περισυλλεγεί από τους δήμους αλλά και από τους κατοίκους.

Ειδικότερα, κάτοικος καταγγέλλει μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι στην Γαλάζια Ακτή Λαγονησίου: «Έχει μπάζα, σκουπίδια, στρώματα και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Οι δρόμοι είναι στενοί και το πυροσβεστικό δεν χωράει να περάσει. Αν γίνει κάποια φωτιά ο κόσμος θα εγκλωβιστεί».

Ένα ακαθάριστο ρέμα γεμάτο καύσιμη ύλη, στενό οδικό δίκτυο και δρομάκια που οδηγούν σε αδιέξοδο με τους κατοίκους της περιοχής στην Γαλάζια Ακτή Λαγονησίου να ζουν με το φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε δεύτερο Μάτι ακριβώς επειδή η περιοχή έχει χτιστεί μα μία άναρχη ρυμοτομία και δόμηση. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Επειδή κάποτε χτίστηκε έτσι εμείς οι τωρινοί θα πρέπει να πεθάνουμε;», συμπλήρωσε άλλος.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν κάτοικοι η περιοχή έχει να καθαριστεί για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

«Σε πολλά ρέματα έχουμε τα ίδια προβλήματα. Και στο Θυμάρι στην Παλαιά Φώκαια υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Αυτά είναι επειδή είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας, έχουν γίνει έγγραφα αλλεπάλληλες φορές. Πιο πολύ φοβόμαστε τη φωτιά γιατί είναι πυκνοκατοικημένα στη Γαλάζια Ακτή είναι όλο πεύκο, θέλει πολλή δουλειά εκεί, η περιφέρεια θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει καθαρίσει αυτά τα πράγματα», σημείωσε από την πλευρά του ο Χρήστος Τσιγαρίδας, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Σαρωνικού.

Οι κάτοικοι της περιοχής με επιστολή τους ζητούν παρεμβάσεις την ώρα που όπως λένε το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των αρμόδιων Αρχών συνεχίζεται.

Αυξημένος όμως είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σε άλλες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού. Μάλιστα, στην περιοχή Παλαιά Φώκαια ο δήμος έχει δημιουργήσει μία χωματερή για ξερά χόρτα, κλαδιά, έπιπλα και μπάζα που δημιουργούν μια «αποθήκη» εύφλεκτής ύλης η οποία είναι πολύ κοντά στον οικισμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ