Κυψέλη: Οδηγός λεωφορείου κάνει δρομολόγιο, κρατώντας το κινητό πάνω στο τιμόνι – ΒΙΝΤΕΟ

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο, που καταγράφει έναν οδηγό λεωφορείου στην Κυψέλη να οδηγεί κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο, με τα χέρια του να μην βρίσκονται στο τιμόνι για αρκετά δευτερόλεπτα.

Το περιστατικό συνέβη απόγευμα σε λεωφορείο της γραμμής 022 στην Κυψέλη, ενώ στην περιοχή έβρεχε. Στο βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, διακρίνεται ο οδηγός να έχει το βλέμμα του καρφωμένο στο τιμόνι. Το όχημα κινείται για περίπου 30 δευτερόλεπτα, χωρίς τα χέρια του οδηγού να βρίσκονται στο τιμόνι. Με το ένα χέρι κρατάει το προστατευτικό του κινητού ανοιχτό και με το άλλο «σκρολάρει» την οθόνη.

Κάποια στιγμή, ο οδηγός σταματάει στη διασταύρωση. Η συσκευή του κινητού τηλεφώνου παραμένει στο τιμόνι. Ο ίδιος ελέγχει τον δρόμο και λίγο αργότερα αφήνει το τηλέφωνο δίπλα του.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega, επιβάτες έτυχε να δουν αυτές τις εικόνες, επειδή βρίσκονταν κοντά στον οδηγό. Την ημέρα εκείνη το λεωφορείο ήταν γεμάτο κόσμο, που περίμενε να φτάσει στον προορισμό του. Ο δρόμος ήταν ολισθηρός από την βροχή και αν κρίνει κανείς από το βίντεο, ο οδηγός απρόσεκτος. Οι εικόνες έρχονται να προστεθούν σε άλλα ανάλογα περιστατικά με οδηγούς λεωφορείων, που έχουν βγει στη δημοσιότητα στο πρόσφατο παρελθόν.

«Ένας επαγγελματίας οδηγός δεν πρέπει να απασχολείται με οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της οδήγησης», δήλωσε ο Φώτης Νικολακόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΟΑΣΥ και πρόσθεσε πως «Η οδήγηση την νύχτα είναι πιο επικίνδυνη».

«Η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Βάσει του κανονισμού αλλά και των οδηγιών της Διοίκησης, κάθε πράξη που δημιουργεί ζήτημα ασφαλείας δεν είναι αποδεκτή και εμπίπτει στην προβλεπόμενη Πειθαρχική διαδικασία. Επιπλέον με απόφαση του Διευθύνοντος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο υπαίτιος τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα», αναφέρει με ανακοίνωση της η ΟΣΥ.

Ο οδηγός του λεωφορείου 022 αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ