Κυνήγι και στον Αμβρακικό

Κυνήγι και στον Αμβρακικό

Η νέα ρύθμιση που υπογράφτηκε από τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη για τη δημιουργία «Ζωνών Ελεγχόμενης Θήρας», στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, ανταποκρίνεται σε μια προσπάθεια ετών, της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που χαίρει εκτιμήσεως της τοπικής κοινωνίας αλλά και μελών του Φορέα Διαχείρισης.

Η ρύθμιση έρχεται να αποδείξει ότι η θήρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προστασίας και διαχείρισης υγροτόπων.

Άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συμβατή και απαραίτητη η συμμετοχή των κυνηγών στη διαχείριση και προστασία των υγροτόπων.

Έτσι, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, μετά την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, θα συνεργαστεί από κοινού με τον Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού αλλά και τις δασικές υπηρεσίες Άρτας και Πρέβεζας, για να καταρτίσουν το σχέδιο «Φύλαξης – επόπτευσης στο σύνολο της έκτασης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού».

Μεταξύ των δεσμεύσεων που θα αναλάβουν οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι η άμεση πρόσληψη 10 μόνιμων θηροφυλάκων αποκλειστικά για τον Αμβρακικό, καθώς επίσης δύο ειδικά διαμορφωμένα σκάφη που θα περιπολούν στον κόλπο.

Η διαφορά στη θηροφύλαξη του Αμβρακικού, μετά την εμπλοκή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, εστιάζεται στη συνεχή παρουσία φυλάκων σε 24ωρη βάση και όλες τις μέρες του χρόνου, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά.

Σε ό,τι αφορά τις “Ζώνες Ελεγχόμενης Θήρας” του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού, το κυνήγι θα επιτρέπεται διαφορετικές μέρες σε κάθε ζώνη, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η φύλαξη.

(πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ