Χανιά: Ξεκίνησε η δίκη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό 19χρονου – Δύο ιερείς και ο πατέρας ανάμεσα στους κατηγορούμενους

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου άρχισε σήμερα η δίκη για την υπόθεση κατά συρροή βιασμού 19χρονου στον Πλατανιά Χανίων. Στο εδώλιο κάθονται συνολικά πέντε άτομα, ανάμεσα τους δύο ιερείς και ο πατέρας, οι οποίοι φέρονται να κατηγορούνται για δεκάδες βιασμούς του 19χρονου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

  • Ο πρώτος 68χρονος κατηγορούμενος, κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό πάρα φύσιν 20 φορές και για ομαδικό βιασμό πάρα φύσιν 2 φορές.
  • Ο 67χρονος πατέρας του 19χρονου Γιάννη, κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.
  • Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ο 72χρονος ιερέας και θείος του 19χρονου, ο 44χρονος δεύτερος ιερέας και ο 42χρονος αδερφός του (ο οποίος είναι ΑμεΑ), κατηγορούνται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς παρά φύσιν βιασμούς του 19χρονου.

Όπως αναφέρει το flashnews, oι κατηγορούμενοι κατά την έναρξη της διαδικασίας ρωτήθηκαν τι δηλώνουν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και δήλωσαν αθώοι. Συγκεκριμένα, ο 67χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «τα πάντα είναι ψέματα». Ο πατέρας του 19χρονου δήλωσε: «Όποιος έχει πειράξει τον γιο μου να σαπίσει στη φυλακή». Ο 72χρονος ιερέας και θείος, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «όλα είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας». Επίσης αθώοι δήλωσαν ο 44χρονος ιερέας  και ο 42χρονος αδερφός του 19χρονου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το δικαστήριο διέκοψε για να εξετάσει τα αιτήματα που τέθηκαν από τους δικηγόρους και αφορούν στη μη παρουσία του 19χρονου στη διαδικασία καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι επιβαρυντική για τον ίδιο, στην εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών και στη διακοπή σήμερα της διαδικασίας προκειμένου ο δικηγόρος του πατέρα ο οποίος διορίστηκε σήμερα από το δικαστήριο να μπορέσει να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 9.00, ενώ αποφάσισε ότι θα εξεταστεί τελικά ο 19χρονος Γιάννης και θα αποφασιστεί αύριο αν αυτό θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο των δικαστηρίων έχουν συγκεντρωθεί μέλη συλλογικοτήτων ως ένδειξη συμπαράστασης στην πλευρά του 19χρονου, ενώ παράλληλα υπάρχει και έντονη αστυνομική παρουσία. Κατά την έξοδο ιερέων από τα δικαστήρια (όχι των κατηγορουμένων) ακούστηκαν αποδοκιμασίες.

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ