Κρήτη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου – Μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα σε Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών στην περιοχή της ΒΙΠΕ στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν δύο ώρες μετά στο τμήμα του σκραπ (ανακύκλωση οχημάτων) και να περιορίσουν τον κίνδυνο επέκτασής της σε γειτνιάζουσες επιχειρήσεις.

Στο σημείο έσπευσαν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με 60 άνδρες που εξακολουθούν να επιχειρούν, ενώ αποκλεισμένοι εξακολουθούν να παραμένουν από την Αστυνομία δρόμοι της βιομηχανικής ζώνης. Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς ανέφερε ότι οι δυνάμεις θα παραμένουν για όσο χρειαστεί, ώστε η φωτιά να κατασβεστεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σημειώνεται πως η επιχείρηση στην οποία ξέσπασε η φωτιά,  στη Βιομηχανική Περιοχή έχει υποστεί πολύ σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές από την πυρκαγιά.

Όπως μετέδωσε το neakriti.gr, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, λόγω της επικινδυνότητας, καθώς εντός του χώρου του εργοστασίου βρίσκονται εύφλεκτα υλικά,  ενώ παράλληλα αυτός γειτνιάζει και με άλλα εργοστάσια, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, με τις δυνάμεις τόσο της Πυροσβεστικής όσο και της Αστυνομίας συνεχώς να ενισχύονται. Παράλληλα, κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των ΟΤΑ, που συνέβαλαν δραστικά και καίρια στην κατάσβεση με μεγάλες ποσότητες νερού, με κλιμακοφόρα και με υδροφόρες.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί και η μυρωδιά καμένου που πλανιόταν στην ατμόσφαιρα σήμερα το απόγευμα, κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί, δημιουργώντας έτσι σοβαρότερα προβλήματα.

Από το σημείο της φωτιάς, συνεχώς ακούγονταν εκρήξεις, αλλά και σειρήνες της Πυροσβεστικής ενώ οι πυκνοί καπνοί που έκρυψαν τον ουρανό του Ηρακλείου θορύβησαν, όπως ήταν φυσικό, τους δημότες, οι οποίοι κοιτούσαν ψηλά το μαύρο σύννεφο καπνού, το οποίο ήταν ορατό από σχεδόν όλες τις περιοχές της πόλης και αναρωτιόνταν τι συνέβαινε.

Οι μαύροι καπνοί, έγιναν ορατοί από κάθε πλευρά της πόλης του Ηρακλείου, όπως και από το λιμάνι. Την ίδια ώρα, 12 περιπολικά της αστυνομίας απέκλεισαν περιμετρικά την περιοχή γύρω από το επίκεντρο της πυρκαγιάς, ώστε να μην την προσεγγίζουν άλλα οχήματα.

Εστία της φωτιάς, αναφέρεται Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών που λειτουργεί στη ΒΠΕΗ,  στο οποίο τόσο στον εσωτερικό του όσο και στον εξωτερικό χώρο του, βρίσκονται εύφλεκτα υλικά, πράγμα που έκανε δύσκολες και άκρως ανησυχητικές τις συνθήκες κατάσβεσης, αυξάνοντας παράλληλα την αγωνία, τον συντονισμό αλλά και την προσπάθεια των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την αγωνία, ενέτειναν οι εκρήξεις που ακούγονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από το σημείο της φωτιάς, γεγονός που έκρινε αναγκαία τη συνεχή ενίσχυση τόσο των Πυροσβεστικών δυνάμενων όσο και των άλλων μέσων κατάσβεσης που χρησιμοποιήθηκαν. Αστυνομικές δυνάμεις παράλληλα απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν στο σημείο ούτε ως πεζοί, ούτε με τα οχήματά τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ