Κρήτη: Νέα ΒΙΝΤΕΟ από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στις Μοίρες – Εικόνες μέσα από σούπερ μάρκετ

Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στην Κρήτη και κυρίως στις Μοίρες, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (18/5).

Σεισμός στην Κρήτη: Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Φαιστού σήμερα

Ήταν δύο λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ, όταν ο Εγκέλαδος έπληξε την περιοχή νότια των Μοιρών Ηρακλείου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρώτα ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και στη συνέχεια άρχισε να κουνάει. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που νόμιζαν ότι θα ανοίξει η γη στα δύο, όπως αναφέρει το cretapost.

Σε νέα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταγράφονται οι εικόνες από το εσωτερικό ενός σούπερ μάρκετ, την στιγμή που συμβαίνει ο ισχυρός σεισμός. Τα ράφια τραντάζονται και κάποια προϊόντα πέφτουν στο πάτωμα. Άνθρωποι που βρίσκονταν εντός του καταστήματος, απομακρύνονται με γρήγορα βήματα από το σημείο. Από τα βίντεο μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την ένταση και την διάρκεια που είχε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ.

Κρήτη: 12 σεισμικές δονήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας – Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για την εξέλιξη του φαινομένου


Δεκάδες μετασεισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας

Η ευρύτερη περιοχή των Μοιρών κινείται στον… χορό των Ρίχτερ από το βράδυ της Πέμπτης, μετά την δόνηση των 5,1 βαθμών.

Οι μετασεισμοί ήταν δεκάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων οι οποίοι πέρασαν το βράδυ στους δρόμους και τις πλατείες.

Στον «χορό» του Εγκέλαδου η Κρήτη: Τρεις νέοι σεισμοί των 3,9 και 4,2 Ρίχτερ

Όπως κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, από τις 10 το βράδυ μέχρι και τις 4 τα ξημερώματα σημειώθηκαν συνολικά 35 μετασεισμικές δονήσεις. Οι δύο είχαν μέγεθος άνω των 4 Ρίχτερ, ενώ οι επτά είχαν μέγεθος από 3 έως 3,9 Ρίχτερ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ