Κρήτη – Μυλοπόταμος: Το μνημόσυνο οδήγησε στο φονικό – «Δεν σεβάστηκε ούτε τη μνήμη του πατέρα μου»

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύτης και θύμα, όπως και οι οικογένειές τους, είχαν εδώ χρόνια κτηματικές διαφορές. Αντάλλασσαν μηνύσεις και ήταν συνεχώς στα δικαστήρια με επίκεντρο βοσκοτόπια και πρόβατα. 

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για την αντιπαράθεση των δύο οικογενειών στον Μυλοπόταμο είχε ενημερωθεί και η Εισαγγελία Ρεθύμνου και είχαν γίνει συστάσεις προκειμένου να μην ξεφύγουν τα πράγματα και γίνει κάποιο κακό. Δυστυχώς, οι φόβοι των Αρχών επαληθεύτηκαν με το φονικό που συγκλονίζει την Κρήτη.

Το Σάββατο έγινε το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από τον θάνατο του πατέρα του 44χρονου δράστη και το κλίμα ήταν πολύ βαρύ.  Μετά το μνημόσυνο, ο δράστης και οι συγγενείς του πήγαν για τον καθιερωμένο καφέ σε καφενείο του χωριού. Εκεί βρισκόταν και το θύμα με μια παρέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όπως υποστήριξε ο καθ’ ομολογίαν δράστης αφού παραδόθηκε, ο 22χρονος έτρωγε, έπινε και γλεντούσε την ώρα που εκείνος θρηνούσε για τον πατέρα του.

«Βλέπεις ότι έχω μνημόσυνο κι εσύ γλεντάς, πίνεις και τρως;» φέρεται να του είπε. Τότε άρχισε το σοβαρό φραστικό επεισόδιο και τα αίματα άναψαν. Οι πιο ψύχραιμοι μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν και ο 44χρονος έφυγε από το καφενείο και επέστρεψε στο σπίτι του. Λίγο αργότερα, πήρε το όπλο, βρήκε τον 22χρονο και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
«Δεν σεβάστηκε ούτε τη μνήμη του πατέρα μου. Ξεπέρασε κάθε όριο», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο 44χρονος στους αστυνομικούς, περιγράφοντας τι τον οδήγησε να πατήσει την σκανδάλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ