Κρήτη: Μία προσπέραση και μία άσεμνη χειρονομία οδήγησαν στην «σύρραξη» με 4 τραυματίες έξω από Κέντρο Υγείας

Μία… προσπέραση και μία άσεμνη χειρονομία φαίνεται πως αποτέλεσαν τις αιτίες  για να ξεσπάσει η «σύρραξη» με τέσσερις τραυματίες έξω από το Κέντρο Υγείας Μοιρών, στην Κρήτη, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (28/8). Στον άγριο καβγά με σφυριά, σπρέι πιπεριού και καδρόνια συμμετείχαν τα μέλη δύο οικογενειών, ενώ ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές για την υπόθεση.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες της ιστοσελίδας cretalive, το επεισόδιο ξεκίνησε μεταξύ δύο νεαρών, ενός 25χρονου κι ενός 19χρονου, με καταγωγή από την Γαλιά Μεσσαράς. Οι δύο νεαροί συνεπλάκησαν στη μέση του δρόμου, από Γαλιά προς Μοίρες, με αφορμή μία προσπέραση και μια άσεμνη χειρονομία, ενώ στον καβγά φέρεται να ενεπλάκη κάποια στιγμή και ο πατέρας του 25χρονου, ο οποίος έτυχε να περνά από το σημείο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο 25χρονος μετέβη με τον πατέρα του χτυπημένος στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς ωστόσο να πει στους αστυνομικούς με ποιον συνεπλάκη. Εκεί του σύστησαν να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, προκειμένου να περιποιηθούν τα τραύματά του.

Ωστόσο στο Κέντρο Υγείας ο 25χρονος κι ο πατέρας του συναντήθηκαν εκ νέου με τον 19χρονο και συγγενείς του. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πολύ γρήγορα έξω από το Κέντρο Υγείας βρέθηκαν μέλη και των δύο οικογενειών και ξεκίνησε ο απίστευτος καβγάς, με γιατρούς και αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο να προσπαθούν να σταματήσουν την συμπλοκή, χωρίς αποτέλεσμα.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, οι τραυματίες είναι τουλάχιστον τέσσερις και διακομίστηκαν χωριστά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, για εξειδικευμένη ιατρική αντιμετώπιση. Κάποιοι από τους προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Φαιστού και κάποιοι στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Την ίδια ώρα, δυνάμεις της ΟΠΚΕ έσπευσαν και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να αποτραπεί νέα σύρραξη.

Προβληματίζουν η… «πολεμική» ετοιμότητα και το μένος της σύρραξης

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, οι διωκτικές αρχές προβληματίζονται για το αν και κατά πόσο η προσπέραση και η χειρονομία ήταν αυτά για τα οποία ο καβγάς μετετράπη σε «πολεμική σύρραξη» ή υπάρχει κάτι άλλο πιο βαθύ. 

Την ίδια ώρα, έντονος είναι και ο προβληματισμός για την αμεσότητα με την οποία οι πολλοί συγγενείς των δύο πλευρών έφτασαν έξω από το Κέντρο Υγείας Μοιρών και μάλιστα απ’ αυτούς κάποιοι ήταν και «εξοπλισμένοι» για σύρραξη, καθώς είχαν μαζί τους σφυριά, καδρόνια και σπρέι πιπεριού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ