Κρήτη: Γύπας δεν άντεξε τον καύσωνα και έκανε ντους στην παραλία

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ιδιαίτερα η πανίδα του νησιού. Μάλιστα μέσα σε λίγα 24ωρα έχουν καταγραφεί τρία περιστατικά με γύπες στην Κρήτη που δεν άντεξαν και θέλησαν βοήθεια από τους ανθρώπους. Μετά την διάσωση ενός γύπα στον ΒΟΑΚ την Παρασκευή (21/7) και τον εξαντλημένο γύπα που έπεσε μέσα στη θάλασσα στην περιοχή Τρεις Εκκλησιές, στην Κρήτη, εχθές (23/7), τώρα ένας νέος γύπας εμφανίστηκε, εξαιτίας του καύσωνα.

Σύμφωνα με το Creta24.gr ο διψασμένος γύπας εντοπίστηκε στην παραλία του Παλίγκρεμνου, στον Πλακιά Ρεθύμνου, την Κυριακή (23/7). Το άγριο πτηνό, που φαίνεται να εξαντλήθηκε από τη ζέστη, προσγειώθηκε στην παραλία και στεκόταν για ώρα δίπλα στη θάλασσα. Λουόμενοι του έβαλαν νερό σε ένα δοχείο, όμως ο γύπας φάνηκε να μην αντιλαμβάνεται τι είναι και το προσπέρασε.

Μια γυναίκα που βρισκόταν στην παραλία άνοιξε το ντους με τον διψασμένο γύπα να περπατά προς το τρεχούμενο νερό και να απολαμβάνει ένα δροσιστικό μπάνιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ