Κρήτη: Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση εξουδετέρωσης νάρκης σε διάσημη παραλία του νησιού

Χειρουργικές κινήσεις, εξειδικευμένο προσωπικό και δικλείδες ασφαλείας κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσης πυρομαχικού (νάρκης) από τη θαλάσσια περιοχής της Ψαρομούρας στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη, που ολοκληρώθηκε αίσια σήμερα, με την ανατίναξη του πυρομαχικού (πιθανότατα) από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι για την ύπαρξη του πυρομαχικού είχε ενημερωθεί πριν από περίπου 15 ημέρες, το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και με απόφασή του αποκλείστηκαν οι δραστηριότητες στην περιοχή προκειμένου η νάρκη να απομακρυνθεί ή να καταστραφεί.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, για την επιχείρηση χρειάστηκε η συνδρομή κλιμακίου του Πολεμικού Ναυτικού από τα Χανιά, με 5 στελέχη – δύτες και πυροτεχνουργούς – και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της επιχείρησης, με εντολή του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, στην επιχείρηση προστέθηκαν και δύο βατραχάνθρωποι πυροτεχνουργοί.

Λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης, από στεριά και θάλασσα από προσωπικό του Λιμεναρχείου, με την επιτόπια καθημερινή εποπτεία της επιχείρησης από τοn Λιμενάρχη και τον Υπολιμενάρχη Ηρακλείου, επιτεύχθηκε άριστος συντονισμός και με την ουσιαστική βοήθεια του Λιμενάρχη Λινοπεραμάτων με σκάφος και προσωπικό, σήμερα έγινε ελεγχόμενη έκρηξη, αφού αποκλείστηκε όλη η θαλάσσια περιοχή.

Το πυρομαχικό ήταν ύψους περίπου 1,5 μέτρου και πλάτους περίπου 1 μέτρου. Μέχρι την καταστροφή του, καθημερινά υπήρχε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες, όλο το προσωπικό του Λιμεναρχείου ήταν σε επιφυλακή και τελικά, ευτυχώς, όλα κύλησαν ομαλά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ