Κρήτη: «Έλεγε ότι του κάνουμε κρυφά το εμβόλιο του κορονοϊού» – Ο γιατρός περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε από συνοδό ασθενούς

Το θλιβερό περιστατικό που διαδραματίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στο Ηράκλειο Κρήτης, περιέγραψε ο γιατρός που έπεσε θύμα της άγριας επίθεσης από συνοδό ασθενούς.

Κρήτη: Έστειλαν γιατρό στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά γιατί νόμιζαν ότι τους εμβολιάζει κατά του κορονοϊού

Την Κυριακή μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας ένας ασθενής που είχε προβλήματα σακχάρου, συνοδεία ενός φίλου του. Ο γιατρός του έβαλε ορό και τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να παραμείνει στο Κέντρο Υγείας, ώστε να του χορηγήσουν μία αμπούλα για να ρυθμίσουν το σάκχαρό του. Τότε, εκείνος άρχισε να φωνάζει και να αντιδρά, ενώ πέταξε τον ορό και βγήκε στον διάδρομο.

Ο γιατρός προσπάθησε να του εξηγήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης, ωστόσο, εκείνος φώναζε γιατί θεωρούσε ότι αντί για θεραπεία του χορηγούσαν ενδοφλέβια το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο συνοδός έσπρωξε τον γιατρό με δύναμη, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να πέσει και να χτυπήσει. Ο γιατρός μεταφέρθηκε στο  Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει πλευρά και ισχίο.

«Τι του κάνατε, τι του δίνετε, τι έχει μέσα ο ορός;»

Το πώς συνέβη το περιστατικό περιέγραψε και ο γιατρός που έπεσε θύμα της επίθεσης. Ο Σταύρος Καλπαδάκης μίλησε στην εκπομπή LiveNews, αναφέροντας στην αρχική ότι «ήρθαν δύο νεαροί και ο ένας μου είπε ‘ο φίλος μου δεν είναι καλά’. Κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, βρήκαμε ότι το ζάχαρο είναι χαμηλό, μάθαμε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου ένα και έπρεπε να του ανεβάσουμε το ζάχαρο. Ήταν στα όρια για να πάθει ανακοπή».

Όπως εξηγεί, ο ασθενής «ήταν στην αρχή διεγερτικός, δεν ήθελε τη θεραπεία, κάποια στιγμή τον πείσαμε, του βάλαμε τον ορό. Το ζάχαρο όμως δεν ανέβαινε τόσο γρήγορα. Όταν αποφασίσαμε να του βάλουμε δύο ενέσεις, αντέδρασε, πέταξε τον ορό και άρχισε να τρέχει».

Τότε, περιγράφει ο γιατρός «ο συνοδός του άρχισε να ρωτάει ‘τι του κάνατε, τι του δίνετε, τι έχει μέσα ο ορός’. Του εξήγησα ότι πρέπει να του ανεβάσουμε το ζάχαρο. Βγήκα τρέχοντας να προλάβω τον νεαρό και τότε έτρεξε πίσω μου ο συνοδός και με έσπρωξε με πολλή δύναμη, με αποτέλεσμα να προσγειωθώ στα πλακάκια».

Έλεγε ότι του κάνουμε κρυφά το εμβόλιο του κορονοϊού, τόνισε ο γιατρός.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ