Κρήτη: Δράμα χωρίς τέλος για τα τρία παιδάκια – Μετά την μητέρα, έφυγε και ο πατέρας τους

Δράμα χωρίς τέλος για τα τρία παιδάκια στο Ηράκλειο Κρήτης, που η μητέρα τους τα άφησε ολομόναχα σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και έφυγε για δύο ημέρες. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τελικά έφυγε και ο πατέρας τους για την Αθήνα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν φιλοξενούμενα στο νοσοκομείο.

Κρήτη: Αυτή είναι η μητέρα που άφησε τα τρία παιδιά της μόνα στο σπίτι

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κώστας Τερζάκης ανέφερε στο Creta24 ότι τα τρία παιδιά, ηλικίας 11, 9 και 6 ετών, εξακολουθούν να βρίσκονται για φιλοξενία στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς η μητέρα τους δεν επιτρέπεται να τα δει μετά το περιστατικό, ενώ πλέον και ο Ιρακινός πατέρας τους επέστρεψε στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο πατέρας βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών του, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Τελικά, όμως, έφυγε και πάλι για την πρωτεύουσα.

Κρήτη: «Έλειψα μόνο για λίγες ώρες» λέει η μητέρα που άφησε τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι

Τα παιδιά μιλούν καθημερινά με κοινωνικούς λειτουργούς και σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να τους εξομολογήθηκαν ότι και άλλες φορές η μητέρα τους τα είχε αφήσει ολομόναχα στο σπίτι.

Πληροφορίες του Creta24 αναφέρουν ότι και στο πλαίσιο συγκεκριμένης διαδικασίας που ακολουθείται, μετά το περιστατικό, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των μικρών παιδιών προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβει κάποιος άλλος την επιμέλειά τους, σε περίπτωση που η μητέρα και ο πατέρας τους κριθούν ακατάλληλοι. Στην περίπτωση που και το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον κριθεί ακακατάλληλο, τότε θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια κοινωνική δομή.

Κρήτη: «Πολλές φορές δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι» – Συγκλονίζει το δράμα των τριών παιδιών 

Τα δύο αγοράκια και το κοριτσάκι έμειναν ολομόναχα σπίτι τους τις προηγούμενες ημέρες, όταν έφυγε η μητέρα τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν, παραλίγο να βάλουν φωτιά στο σπίτι, άθελά τους.

Στην κατοικία έσπευσαν κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και φέρεται μάλιστα να ισχυρίστηκε πως ήταν κάτι φυσιολογικό και ότι τα παιδιά της μπορούν να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους. Την Δευτέρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ