Κρήτη: Δίωξη στους συλληφθέντες για το δυστύχημα με τον 33χρονο – Αναζητούν ιδιοκτήτη σκάφους για τις φωτοβολίδες

Ποινική δίωξη για κατοχή και χρήση ναυτικών φωτοβολίδων άσκησε ο Εισαγγελέας στους δύο συλληφθέντες, που ήταν παρόντες στο τραγικό δυστύχημα με τον 33χρονο Μανώλη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα στην Κρήτη.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο στις 13 Μαΐου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νωρίτερα, η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου 33χρονου επιβεβαίωσε ότι η ληγμένη -σύμφωνα με τους δύο συλληφθέντες- φωτοβολίδα που εξερράγη στα χέρια του, προκάλεσε εκτεταμένες και ανεπανόρθωτες βλάβες στην κοιλιακή χώρα και το συκώτι του.

Η προανάκριση συνεχίζεται, με τις αστυνομικές αρχές να αναζητούν τον ιδιοκτήτη σκάφους που έδωσε, σύμφωνα με τους συλληφθέντες, τις φωτοβολίδες σε αυτούς. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες δεν έχουν κατονομάσει τον ιδιοκτήτη του σκάφους.

Όπως επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος στην ΕΡΤ, οι φωτοβολίδες αυτές είναι επικίνδυνες για κάποιον που δεν ξέρει πώς να τις χρησιμοποιήσει και καίνε με σφοδρότητα, για 40 δευτερόλεπτα.

Η τοπική κοινωνία στον Άγιο Νικόλαο είναι σοκαρισμένη, καθώς ο 33χρονος ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο. Διατηρούσε αρτοποιείο στην πόλη του Αγίου Νικολάου και αυτό που λένε οι κάτοικοι είναι ότι «ήταν ένας άνθρωπος, ένα παλικάρι που ήταν συνέχεια με το χαμόγελο στα χείλη».

Η κηδεία του Μανώλη θα τελεστεί αύριο (Τετάρτη 20/3).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ