Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης: “Έμπαινε στην αίθουσα όταν ήμουν μόνη” – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον καθηγητή

Του Νέστορα Δημαρά

Έμπαινε στην αίθουσα του ωδείου όταν ήμουν μόνη μου και έπαιζα στο πιάνο. Με θώπευε και με αγκάλιαζε δήθεν για να διορθώσει το σώμα μου, αν και δεν ήταν ο προσωπικός μου καθηγητής. Με πολιορκούσε συνεχώς και έλεγε πως με φλερτάρει. Ήμουν 15 χρόνων και με πλησίασε ερωτικά. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα παραμένει στη θέση του. Μίλησα για να προστατεύσω και άλλες ανήλικες…».

Με λόγια που σοκάρουν μιλά στη Realnews μία από τις τέσσερις ανήλικες μαθήτριες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης που κατήγγειλαν πως ο συγκεκριμένος καθηγητής τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Δύο από τα κορίτσια έχουν ήδη υποβάλει μηνύσεις εναντίον του. Ο εφιάλτης που έζησαν οι ανήλικες μαθήτριες τις έχει στιγματίσει, με τις οικογένειές τους να καταφεύγουν σε ειδικούς ψυχολόγους ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια. Ενδεικτική είναι η μαρτυρία στην «R» μητέρας άλλης ανήλικης που έπεσε θύμα των ορέξεων του καθηγητή πιάνου:

«Όλα αποκαλύφθηκαν όταν η κόρη μου, μετά το τέλος ενός μαθήματος κατέρρευσε και μας ζήτησε να μην παρακολουθήσει ξανά μαθήματα. Από τότε και μετά τα όσα μας αποκάλυψε ότι συνέβησαν, παρακολουθεί συνεδρίες με ειδική ψυχολόγο. Έναν χρόνο μετά το συμβάν και το παιδί βρίσκεται σε συνεχή ταραχή, ενώ δεν θέλει να ακούσει ούτε λέξη για αυτό το ζήτημα από εμάς. Για εμένα και τον πατέρα της, το παιδί έχει τραυματιστεί ψυχικά. Αργούν πολύ να επουλωθούν τα ψυχικά τραύματα και να ξεπεραστούν τα όσα συμπλέγματα προκύπτουν όταν, σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, ένας άγνωστος άνδρας εισβάλλει στη γενετήσια σφαίρα ενός ανήλικου κοριτσιού». Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανηλίκων και των οικογενειών τους, ο καθηγητής, ακόμα και από το πρώτο μάθημα ή τη γνωριμία τους σε δοκιμαστικά μαθήματα πιάνου στο ωδείο, «κοιτούσε το σώμα των κοριτσιών, τις άγγιζε στον μηρό, τις αγκάλιαζε ακουμπώντας όλο του το σώμα στην πλάτη τους και γενικώς με κάθε πρόφαση τις πλησίαζε απρεπώς…».

«Ανέπτυξε σχέση»

«Ανέπτυξε οικειότητα μαζί μου, με προσέγγισε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τελικά ανέπτυξε σχέση μαζί μου που διήρκεσε ένα έτος, ενώ ήμουν ανήλικη. Αυτό το γνώριζαν μόνο δύο φίλες μου. Βρισκόμασταν με αυτόν τον άνθρωπο σε καφετέριες της περιοχής και αλλού. Η σχέση μας έληξε όταν φοβήθηκα και θέλησα να διακόψω γιατί δεν μπόρεσα να ενδώσω στις επιθυμίες του. Οταν του το είπα, εκείνος με έβρισε… Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπεία, ώστε να βρω το κουράγιο και να τα καταγγείλω όλα στη διοίκηση του κρατικού ωδείου. Κλαίω πολύ συχνά με λυγμούς», τονίζει στην καταγγελία της η παθούσα. Σε ανακοίνωσή του το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σχετικά με τις καταγγελίες για την αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών από καθηγητή, αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο θα διερευνήσει περαιτέρω τις καταγγελίες και αναλόγως θα αποφασίσει για την ανανέωση ή μη της συνεργασίας με τον καταγγελλόμενο, επισημαίνοντας ότι διαβίβασε την καταγγελία της πρώτης μαθήτριας στις 26/3/2021 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.