Κοζάνη: Σοβαρότερο το πρόβλημα στην υψηλή γέφυρα Σερβίων – Μέχρι το τέλος Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης

Σημαντικά ήταν τα ευρήματα από την σημερινή «αυτοψία» που πραγματοποίησε στην υψηλή γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη το συνεργείο που έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση της, καθώς εντοπίστηκε τένοντας ο οποίος έχει υποστεί σοβαρή βλάβη με το πρόβλημα να φαίνεται σοβαρότερο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Συγκεκριμένα, μόλις έγινε γνωστή η ρωγμή στον 6ο τένοντα της γέφυρας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος επιδιόρθωσής του.

Ρωγμή γέφυρα
Πηγή:xronos-kozanis.gr

Μιλώντας στο xronos-kozanis.gr, ο καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κατάκαλος, του οποίου το εργαστήριο σε συνεργασία με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ έχουν αναλάβει τις εργασίες, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι ζημιές προκαλούν εντύπωση για την έντασή τους και προκλήθηκαν πριν από πολλά χρόνια εξαιτίας ισχυρών πιέσεων, που ασκήθηκαν στα σημεία αυτά και ξεπέρασαν τους 350 τόνους τοπικά».

Ρωγμή Κοζάνη
Πηγή: xronos-kozanis.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο, οι εργασίες αποκατάστασης της μεγάλης ρωγμής στην υψηλή γέφυρα Σερβίων, η οποία έχει να επιθεωρηθεί από το 1995, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου.

Στις ανακοινώσεις που αναμένονται να γίνουν αύριο,  μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ