Κοζάνη: Ένταση και αποδοκιμασίες από ανεμβολίαστους υγειονομικούς κατά την αποχώρηση Πλεύρη από το «Μαμάτσειο»

Στιγμές έντασης επικράτησαν στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά την αποχώρηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, οι οποίοι εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν περισσότερο, προχώρησαν σε έντονες αποδοκιμασίες και εξαπέλυσαν ύβρεις, σύμφωνα με το kozanimedia.gr.

Τις αντιδράσεις πυροδότησε η απόφαση του υπουργού να μην συναντηθεί με την αντιπροσωπεία τους, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Θάνος Πλεύρης: Όσοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν πρέπει να βρίσκονται στο ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας μετέβη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης περίπου στη 1:30 το μεσημέρι. Εκεί είχε συνάντηση-σύσκεψη με τον διοικητή Δημήτρη Σιόλιο, μέλη του Δ.Σ. και εκπροσώπους των εργαζομένων.

«Όπου υπάρχουν άγονες θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν με επιπλέον κίνητρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τονίζοντας πως «η Παιδιατρική ενισχύεται και με μπλοκάκι και με ειδικευόμενους, να μην υπάρχει καμία ανησυχία».

Ερωτηθείς για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σημείωσε πως «μέχρι τις 31/12 ισχύει το μέτρο της αναστολής, το οποίο θα επανεξεταστεί. Η προσωπική μου θέση είναι ότι όσοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν πρέπει να βρίσκονται στο ΕΣΥ». Όπως υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης, η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του έτους και σημείωσε πως «η λύση είναι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ