Αλέξης Κούγιας: Αποχωρεί με αιχμές από την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Αποχωρεί από την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων ο Αλέξης Κούγιας, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με δήλωσή του.

Ο γνωστός ποινικολόγος κάνει λόγο για χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση της προηγούμενης διοίκησης με τη νυν, ενώ αναφέρεται σε “συνδικαλιστικές μικροσκοπιμότητες” και “διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο”.

“Παύω πλέον να έχω την οιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη Ένωση” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αλεξης Κούγιας, που ξεκαθαρίζει ότι παραμένει μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

Ακολουθεί η σκληρή δήλωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας:

“Πριν από αρκετά χρόνια μαζί με τον αείμνηστο συνάδελφο Νίκο Μαυρομάτη και άλλους αξιόλογους δικηγόρους αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Λόγω ελλείψεως χρόνου δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη διοίκησή της, παρά το ότι μου προτάθηκε κατ’ επανάληψη η θέση του Προέδρου.

Παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον αυτής της Ενώσεως, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν με τη χαμηλοτάτου επιπέδου αντιπαράθεση της προηγούμενης διοικήσεως με τη νυν διοίκηση όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία, αλλά και τη διαπίστωση, την οποία προσωπικά έκανα ως Πρόεδρος στο τελευταίο συνέδριο που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα, για την εσφαλμένη αντίληψη, με την οποία λειτουργεί πλέον η Ένωση, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι αρνούμαι να νομιμοποιώ με την παρουσία μου πολιτικές συνδικαλιστικές μικροσκοπιμότητες, αλλά και διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο και παύω πλέον να έχω την οιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη Ένωση.

Αυτονόητο είναι ότι παραμένω μέλος, διανύοντας την 5η δεκαετία παρουσίας μου στην Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.