Κορονοϊός: Και ο Άκης Σκέρτσος στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας

Η ενημέρωσητων διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, στις 18:00, εν αναμονή των αποφάσεων για χαλάρωση των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκτός από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος. Είναι η πρώτη φορά που ο Άκης Σκέτσος συμμετέχει στην ενημέρωση. Επίσης θα συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η πεποίθηση ότι λόγω της κόπωσης των πολιτών, έχουν προκληθεί πολλές δυσλειτουργίες και υπάρχει πλημμελής τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ενώ την ίδια στιγμή η οικονομία “στενάζει” από την παρατεταμένη καραντίνα. Οι συγκεντρώσεις σε σπίτια αλλά και η παράνομη λειτουργία καταστημάτων, είναι ενδεικτικά της κόπωσης που υπάρχει στην κοινωνία και αναζητείται η “χρυσή τομή” που θα επιτρέψει την αποσυμφόρηση, αλλά με σχετικά ελεγχόμενο τρόπο, καθώς η πανδημία “καλπάζει” και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, ενώ σημειώθηκε και νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών από την αρχή της πανδημίας, καθώς 645 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Με “σύμμαχο” τον καλό καιρό, εκτιμάται πλέον ότι το “έξω” με τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας, θα είναι μία πιο αποτελεσματική λύση σε σύγκριση με τους συγχρωτισμούς σε εσωτερικούς χώρους, όπου ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα.

Τα μέτρα “αποσυμπίεσης” που βρίσκονται στο τραπέζι

Τα μέτρα που φαίνεται πως έχουν “κλειδώσει”, πάντως, είναι:

-η χαλάρωση της απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα. Αυτό που εξετάζεται είναι να μετατεθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. που είναι σήμερα στις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. ενώ θα εξεταστεί και το ωράριο για την υπόλοιπη εβδομάδα.

-η χαλάρωση της χρήσης του κωδικού “6” για άθληση και βόλτα με κατοικίδιο. Αναμένεται να υπάρξει εισήγηση να επιτραπεί και η μετακίνηση με αυτοκίνητο, κάτι που απαγορεύεται σήμερα. Στο τραπέζι βρίσκεται και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ